NOVO brengt reuring in Katwijk

VoV, 11-02-2019. 6:30 uur. De zes van NOVO stonden in de gevulde Boorsma zaal in Katwijk tegenover de buren van RVV. Een wedstrijd tegen de koploper, oude bekende en tussen zwagers. Met het ondertal en de goede wedstrijd reeks van RVV was NOVO niet de favoriet van de wedstrijd. Enkel het spel van NOVO vermaakte het publiek en de wedstrijd werd pas in de vijfde set besloten.

Door het gemis van Gijs Paulides moest Gijs Brasjen wederom zijn libero positie opgeven. NOVO hulde zichzelf daarom wederom in de roze tenues. Met de zes in het veld kon coach Rieneke Wielenga enkel bij nood gebruik maken van Patrick Bunt. Vanaf het eerste punt toonde NOVO plezier, maar miste de scherpte om gelijk een vuist te maken tegen het jonge geweld van RVV. Door het gezang van NOVO kwamen de Katwijkers ook niet geheel in het spel. De eerste set liep gelijk op tot 17-17, waarna Thijmen Heemskerk van RVV een service serie neerzette tot 24-19. RVV maakte de set daarna gelijk af met 25-19.

NOVO had de tactiek met korte ballen van RVV wel snel door en bracht in de tweede set met veel plezier reuring in de zaal. Met een solide passing linie van Brasjen en Tom van der Meer, kon de Tim Oortwijn het spel sneller verdelen. Dennis Glasbergen kon daardoor met harde ballen met bedacht geplaatste ballen veel punten binnen halen voor NOVO. De Katwijkers kwamen op achterstand, maar trokken deze weer recht. Ondanks een paar dwalingen van de scheidsrechters kon NOVO de set in een thriller winnen met 26-28 door een slimme bal van Brasjen via de handen van het RVV block.

In de derde set voerde RVV de servicedruk vanaf 10-10 weer op en liep snel uit naar een 25-17 winst. Hierna voerde NOVO weer de leiding in het veld gesteund door een deel van het publiek. Luidkeels klapten de Noordwijkers zichzelf naar een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. RVV kwam nog wel terug, maar NOVO beloonde zichzelf met een setwinst van 23-25. De wedstrijd en het publiek kreeg haar verdiende 5e set. Daarin sette Robert de Vries RVV op een voorsprong van 9-4. Deze voorsprong wist NOVO niet meer terug te brengen en moest RVV de overwinning geven met 15-10.

NOVO werd uiteindelijke wel de publiekslieveling die zorgde voor entertainment en reuring in Katwijk. Wat tot in de late uurtjes samen met RVV gevierd werd. Waar in Katwijk de punten verdeeld werden verloor Shot vrijdagavond van NVC, waardoor RVV en NOVO uitlopen als nummers 1 en 2. Volgende week ontvangt NOVO op Sportpark Duinwetering om 15:00 uur de lantaarndrager NVC, die verrassend van Shot wist te winnen.

gh @ VoV, verslag van John Klinkenberg, NOVO. Foto idem.