VCN dames 1 zet zegereeks voort!

VoV, 11-02-2019. 9:00 uur.  Na de onverwachte en mooie overwinning op VV Utrecht vorige week was het deze week zaak voor Laudame Financials VCN dames 1 om weer met beide benen op de grond te komen staan. De resultaten van de afgelopen weken waren goed voor ons vertrouwen en we spraken af dat ook deze wedstrijd tegen Rabobank Orion Volleybal er eentje was in de categorie ‘willen, niet moeten’. Op naar Doetinchem!

In de grote topsporthal leek het er even op dat we de wedstrijd in de schemering zouden moeten spelen, maar tijdens het inspelen begon de zon geleidelijk meer te schijnen in de hal waardoor we tegen de tijd van het eerste fluitsignaal voor iedereen in de hal overduidelijk te zien waren. Gezien de tijd van het jaar misschien niet ideaal voor onze witte huidjes, maar wel zo prettig voor de wedstrijd.

Na eerst tegen een kleine achterstand aangekeken te hebben kwamen we op stoom en konden we lekker ons eigen spel spelen. Goede verdedigende acties en mooie aanvallen zorgden voor de eigen punten, het goed zetten van de blokkering dwong Orion tot fouten. Tegen de 20 punten hadden we een marge van zo’n 7 punten opgebouwd. De machine haperde enigszins, maar uiteindelijk waren we op tijd bij de les en was de eerste set met 22-25 voor Laudame Financials VCN.

In de tweede set gingen we op dezelfde voet verder. De rommelige leiding door de scheidsrechter leek bij Orion voor meer frustratie en afleiding te zorgen dan bij ons waardoor Laudame Financials VCN makkelijker haar punten scoorden. Lange rally’s werden vaak winnend afgesloten en met 18-25 wisselden we weer van kant.

Hoe cliché, maar de derde set liet een ander beeld zien. Even wat meer problemen in de passing en veel eigen fouten in service en aanval zorgden ervoor dat Orion weer kansen rook. Die kans grepen ze ook met beide handen aan. Na een 25-18 winst voor de thuisploeg was er (minimaal) een vierde set nodig om één van beide ploegen tot winnaar uit te roepen.

Als we iets geleerd hebben in de loop van dit seizoen en wat zich nu begint uit te betalen, is dat we niet in paniek hoeven te raken als de tegenstander terugkomt van een achterstand. In de eerste set maken we het netjes af na een serie punten tegen van Orion en ook het verlies van de derde set brengt ons niet van de kaart. Ballen worden verdedigd en terug op de grond gelegd door mooie aanvallen en blokacties. Langzaam maar zeker vergroten we onze voorsprong en bij 15-25 vieren we onze derde overwinning op een rij. Eén waarmee we naar de vierde plek in de ranglijst stijgen!

Volgende week wacht Dros-Alterno dames 2. De uitwedstrijd eind december was veruit onze slechtste wedstrijd van het seizoen waarin vrijwel niets goed ging. Voor Laudame Financials VCN dames 1 dus zaak om een goede trainingsweek neer te zetten zodat we op zaterdag onze goede lijn voort kunnen zetten!

Zaterdag 16 februari om 19:30 uur, sporthal Oostgaarde in Capelle a/d IJssel…Tot dan!

gh @ VoV, verslag Laudame Financials VCN dames 1 via Maureen Weernekers. Foto Jan van den Noort.