NOVO klimt uit de degradatiezone

VoV, 19-03-2018. 10:35 uur.  De Noordwijkse volleyballers doen de laatste wedstrijden goede zaken. Afgelopen zaterdag bleek op de rand van de degradatiezone ook het tweede team van VV Utrecht ten prooi te vallen aan Novo.  Gijs Brasjen komt normaal uit in het roze libero shirt, maar wegens een blessure mocht Tom van de Meer in Utrecht in het roze stralen. Beide pakten verdienstelijk hun nieuwe taak op.

Eerder dit seizoen wisten de Utrechters Novo met 4-0 af te troeven, met name door goede serviceseries en knap verdedigingswerk. Deze zaterdag in de Galgenwaard begonnen de heren van Novo met een 5-0 achterstand en moesten zij gelijk hard aan de bak om te laten zien waar ze toe in staat zijn. Met serviceseries van Sam van Straaten, Pim Mossel en Gijs Brasjen nam Novo het initiatief in de set over en won deze met een ruime 15-25.

Vanaf de tweede set kwam Utrecht beter in de wedstrijd en maakte Novo veel persoonlijke fouten. Ook dit keer liep Novo tegen een achterstand aan. Ondanks veel inspanning was deze achterstand dit keer niet meer te achterhalen en zagen de heren de set met 25-20 naar Utrecht gaan.

Met een ruimer verlies van 25-16 in de 3e set moest Novo zich wel revancheren in de 4e set. Dit bleek een erg spannende gelijkopgaande set te zijn, waar met name Van Straaten verdienstelijk zijn punten maakte. De set werd door Novo gewonnen met 24-26 en zo dwongen zij de vijfde set af.

Halverwege de bepalende set wist Novo deze naar zich toe te trekken en de verdienstelijke winst met 10-15 af te maken. Hiermee ruilt Novo positie met VV Utrecht naar de 8e plaats. De vorm geeft de heren goede hoop om uit de degradatiezone te blijven, maar er staan nog geduchte tegenstanders op het programma.

Aankomend weekend zal de nummer 2 WIK uit Groot-Ammers om 15:30 op Sportpark Duinwetering aantreden. Novo zal de verloren uitwedstrijd proberen te herstellen in eigen huis, wat weer een mooie wedstrijd belooft te worden.

gh @ VoV, verslag via Marcia van Kampen, Novo Noordwijk. Foto Jan van den Noort.