VTC Woerden houdt huis tegen US D2

VoV, 19-03-2018. 10:30 uur.  AIRCOHEAT / VTC Woerden heeft afgelopen zaterdagavond een prestatie van formaat geleverd door het om de tweede plaats strijdende US 2 met 3-1 te verslaan. In de Thijs van der Polshal maakte de thuisploeg indruk door over vier sets verspreid maar liefst 27 punten meer te maken dan de Amsterdammers. “Als trainers worden wij blij als we zien dat hetgeen waar we met de speelsters aan werken, effect heeft. Dat we als team vooruit gaan, het georganiseerd, rustig en stabiel is,” beschouwden trainer/coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm, die zagen dat de Woerdense formatie de dienst uitmaakte in de topper van de tweede divisie C.

Met Marije Beukers, Sharon van Vliet, Tamar Woudenberg, Zoe Korstanje, Michelle Verhees, Femke van Leeuwen en libero Luka van Beekhoven als startopstelling liet VTC Woerden er geen twijfel over bestaan hoe ze het seizoen met elkaar willen afsluiten.  De bezoekers werden namelijk vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet met diepe services en stuitten in hun aanval regelmatig op de sluitende blokkering van de thuisploeg. Daarnaast hield VTC Woerden het passend het gros van de wedstrijd overeind.

De aanvalsmogelijkheden werden daardoor nauwelijks beperkt. Daarbij opgeteld dat het scoringspercentage hoog was, speelde de thuisploeg een gewonnen wedstrijd. Met de indrukwekkende cijfers van 25-10 werd de openingsset gewonnen.

In de tweede set beet US 2 meer van zich af en kreeg het geleidelijk grip op het spel van de nummer vier van de ranglijst. De Amsterdammers bouwden een voorsprong van meerdere punten op, maar zagen VTC Woerden in de slotfase toch nog heel dichtbij komen: 25-27. “Jammer dat wij die set verliezen.  We hebben enkele kansen laten liggen, maakten dan net een fout of een verkeerde keuze.

Dat is het verschil tussen de top van deze divisie en andere teams. Vandaag kun je je dat niet permitteren, wordt het afgestraft. Een goede les,” vonden Verlek en Van der Pluijm.  De thuisploeg liet in de derde set haar mentale kracht zien door niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar juist hernieuwde energie aan te boren. VTC Woerden was vastberaden om het thuispubliek niet alleen een leuke wedstrijd voor te schotelen, maar ook de winst te kunnen laten vieren.

Met 25-21 trok de Woerdense formatie de derde set naar zich toe, om vervolgens in de vierde set met 25-15 aan het langste eind te trekken. “Het was verdiend. We waren beter. Het was genieten om de volwassenheid in ons team te zien. Grote klasse,” keek het scheidend trainersduo tevreden terug.

gh @ VoV, verslag van Jos van der Pluijm, trainer coach VTC Woerden.