Vizier op volleybal

 

NVC en Floris van Harsselaar niet samen verder

VoV, 05-05-2021. 5:52 uur. NVC en trainer/coach Floris van Harsselaar zetten voor het komende seizoen de samenwerking niet voort. Het bestuur van de volleybalclub heeft aangegeven voor het komende seizoen op zoek te gaan naar een nieuwe trainer.

Met het vertrek van de 45-jarige oefenmeester komt er een einde aan een lange samenwerking. Van Harsselaar kwam in 2009 over van Cito, waarmee hij landskampioen werd met jongens A. NVC kende onder zijn leiding eveneens veel succes bij de jongensjeugd, wat in 2015 leidde tot het Open Clubkampioenschap met Jongens A.

In het daaropvolgende seizoen stelde NVC Van Harsselaar aan als hoofdtrainer van Heren 1. Met een zeer jonge spelersgroep degradeerde het team nipt naar de tweede divisie. Na drie seizoenen promoveerde het team weer naar de eerste divisie en is hierin sindsdien een stabiele factor.

Het bestuur is dankbaar voor alle energie die Van Harsselaar in de club heeft gestoken en heeft bewondering voor de mooie prestaties die dat de vereniging heeft opgeleverd. Aan alles komt echter een eind. Het bestuur denkt langzaamaan weer aan het volgende seizoen. Hierdoor ontstaat er een momentum om met nieuwe energie door te bouwen, waar Van Harsselaar de afgelopen jaren is gebleven.

Van Harsselaar zegt zich te kunnen vinden in het besluit van het bestuur. “Wanneer zij van mening zijn dat er nieuwe energie moet komen, moet je misschien kiezen voor een andere trainer”. Wat Van Harsselaar in de toekomst gaat doen is op dit moment nog niet duidelijk, daar gaat de komende tijd eens rustig over nadenken.

gh @ VoV, bron en foto persbericht NVC.