Vizier op volleybal

 

Talent Puck Hoogers naar NaWaRo Straubing

VoV, 05-05-2021. 9:34 uur. Passer/ loper Puck Hoogers, het 17-jarig talent uit het TTP Papendal team, maakt de overstap naar de Bundesliga club NaWaRo Straubing, waar de Nederlander Bart-Jan van der Mark hoofdtrainer is.

Puck Hoogers maakte voordat ze vorig seizoen naar TTP Papendal wisselde, twee jaar deel uit van de Eredivisieselectie van FAST, de volleybal combinatie van Flamingo’s en SOMAS/ Activia. Puck Hoogers vindt dat zij bij TTP een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt en was voor zichzelf tot de conclusie gekomen dat zij haar volleyballoopbaan buiten de Nederlandse grens wilde voortzetten.

Hoogers: “Toen zich de kans voordeed om naar NaWaRo Straubing te gaan, heb ik niet lang hoeven nadenken. Het liefste zou ik er meteen heen gaan en er meteen met de trainingen beginnen. Ik verheug me op de samenwerking met de hoofdcoach Bart-Jan van der Mark. Zijn manier van trainen/ coachen spreekt me heel erg aan en ik heb er vertrouwen in dat ik mij bij Straubing onder zijn leiding verder kan ontwikkelen.”

Voor trainer/ coach van der Mark is Puck Hoogers een belangrijk stukje in de teampuzzel. “Puck is een jonge en ‘hongerige’ speelsters met de nodige aanvalspower. Ze heeft een geweldige drive, waardoor ik denk dat ze veel waarde voor het team zal hebben. Een favoriete manier van aanvallen heeft Puck niet. Of hard of tactisch maakt haar niet zoveel uit, als de bal uiteindelijk maar bij de tegenstander op de vloer belandt.”

Afgelopen seizoen speelde Iris Scholten bij NaWaRo Straubing, zij maakte onlangs de overstap naar USC Münster.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron website NaWaRo Straubing. Foto Rudy van ’t Rood.