NVC wint wel, toch niet of toch wel….?

VoV, 26-11-2018. 13:31 uur. De Nieuwegeinse Volleybal Combinatie, NVC, gaat als een trein. In de competitie is nog geen wedstrijd verloren. Vandaag stond VCN op het programma, een tegenstander van formaat.

Rik (SV), Laurens (Dia), Vincent en Menzo(PL), Evan en Valentijn (MI) en libero Ronald werden door trainer/coach Floris de wei ingestuurd. NVC begint prima aan de set en loopt uit naar 4-2. Vanaf dat moment stagneert het spel en pakt VCN het goed op en loopt uit naar 12-15. NVC brengt met een dubbele wissel spelverdeler Rolf en diagonaal Luc het veld in. Dit tweetal had even tijd nodig en VCN maakte daar gebruik van. NVC keek tegen een flinke achterstand aan, 15-19. Een eindsprint van de thuisploeg zorgde via 20-20 voor de 25-22 winst in set 1. De opluchting was duidelijk zichtbaar, NVC was niet in goede doen vandaag. Of toch wel….?

Set 2 liep van een leien dakje. VCN was na het onverwachte set verlies duidelijk van slag. NVC was los en via 7-4, 14-9, 20-12, werd set 2 met 25-15 een makkelijke prooi. Geen vuiltje aan de lucht dus….!

Toch ging het anders in set 3. De spelverdelers wissel bij VCN had duidelijk effect. NVC nam gas terug en serveerde met te weinig druk. De tegenstander tankte na een kleine achterstand aan het begin van de set steeds meer vertrouwen. Bij 15-15 kwam VCN langszij en trokken met 24-26 de set over de streep. Een knappe prestatie van de gasten in Nieuwegein. Donkere wolken boven Nieuwegein. Of toch niet….?

Set 4 moest er uit een ander vaatje getapt worden. VCN was los en speelde met veel overtuiging en NVC had geen antwoord. NVC was aan het forceren en speelde met weinig vertrouwen. Op 10-15 probeerde zij het tij nog te keren met een dubbele wissel. Laurens en Rik werden ingebracht, maar zij konden geen verandering brengen in het spelbeeld. Met 16-25 werd kansloos verloren. Toch donkere wolken….?

Set 5 moest dus gaan zorgen voor een winnaar. Floris koos ervoor om Luc en Vincent van positie te wisselen en Sander op midden in te zetten. Achteraf kan worden gezegd dat dit een uitstekende keuze was. Luc leefde zich uit aan de buitenkant en ook Vincent kwam aanvallend weer tot scoren. Sander liet zien op de weg terug te zijn en won zijn eerste set als basisspeler van dit seizoen. Via 7-7 werd het 9-7 en 13-8 in het voordeel van NVC. Met 15-8 mocht NVC zich winnaar noemen van dit duel. Toch wel dus….!

Een wedstrijd met meerdere gezichten. Na set twee zag het er naar uit dat het een makkelijke overwinning zou worden voor de thuisploeg. VCN rechte de rug en kwam knap terug tot 2-2. Floris vroeg aan zijn spelers of vandaag de dag zou worden van het eerste verlies. Maar vertelde ook dat als dit zo is, er in ieder geval strijd moet zijn geleverd. Eens te meer werd duidelijk dat zijn ploeg veel energie moet geven en met lef en overtuiging moet spelen om sets te kunnen winnen. Met de schik vrij zullen we maar zeggen. Komende week speelt NVC uit tegen Gemini Kangeroes in sporthal De Vliethorst te Voorschoten. Aanvangstijd 15.30 uur. Tot dan….!

gh @ VoV, verslag van Erik van der Weide, NVC Heren 1.