Set-Up2 verliest in vijf sets vs Sneek2

VoV, 26-11-2018. 13:25 uur. Op zaterdag 24 november speelden we onze wedstrijd tegen Sneek dames 2. Na de 4-0 nederlaag tegen de koploper van vorige week, mochten we vandaag aantreden tegen de huidige nummer twee. Met een redelijk kleine selectie (Evie en Pien ontbraken door andere wedstrijden) begonnen we om 15:00 uur met de wedstrijd.

De eerste set gingen we gelijk op met Sneek. Het was duidelijk te merken dat we aan elkaar gewaagd waren. Vanuit onze kant waren er mooie blokpunten en aanvalspunten, maar toch nam Sneek in het midden van de set de leiding over. We lieten Sneek het spel bepalen. Bij de 18-23 ging het knopje bij ons om. We moesten er nu een tandje bij doen. We maakten een inhaalslag tot de 24-24. Erg jammer was het dat de setwinst uiteindelijk door onze handen glipte met 24-26.

De tweede set; nieuwe kansen. Vanaf het begin moesten we scherper gaan spelen. Dit lukte doordat we zelf veel scoorden met aanvalsballen en een scherpe serve. Al snel stonden we ruim voor en dit wisten we uiteindelijk vast te houden tot de 25-17.

In de derde set wilden we ons trefzekere spel vasthouden. Echter was Sneek niet van plan om hierin mee te gaan. In het begin van de set ging het gelijk op, totdat Sneek begon aan een te lange serveserie. Wij hadden geen antwoord op deze serve en als we dan toch de bal konden verdedigen, maakten we het niet af. Uiteindelijk verloren we deze set met 13-25.

In de vierde set was het alles of niks. De nederlaag van afgelopen set gaf ons de motivatie om ons te herpakken. Iedereen was scherp en gebrand om de set niet uit handen te laten geven. Marlies was zelfs zo gebrand dat ze een ‘homerun’ serveerde. Gelukkig had Sneek een opstellingsfout, waardoor het punt alsnog naar ons ging. Na de 13-25 nederlaag van de derde set, wonnen wij de vierde set met hetzelfde aantal punten. Het werd 25-13 voor ons.

2-2 in set standen. Zoals de hele wedstrijd liepen we in het begin gelijk op. Maar Sneek scoorde in het midden van de set meer punten. Wij waren alleen maar aan het verdedigen en kwamen niet aan aanvallen toe. Wat wel noemenswaardig is, is dat Diede een bal (per ongeluk) redde met haar voet/been. Uiteindelijk de vijfde set helaas verloren met 8-15.

We verloren de wedstrijd met 2-3. Dit is erg jammer, want er had zeker meer ingezeten. Aankomende zaterdag zijn we vrij, waardoor we twee weken keihard kunnen trainen om onze ‘verste’ uit wedstrijd van het seizoen te gaan spelen. Maar liefst 9 minuten reistijd is er voor nodig om te gaan knallen tegen onze buren Rosstars. Zaterdag 8 december om 18:00 uur bent u allen welkom in Rossum.

gh @VoV, verslag door Lynn Rouwers, Springendal Set-Up ’65 dames 2. Foto Jan van den Noort.