Vizier op volleybal

 

NVVO organiseert twee online volleybal clinics

VoV, 07-04-2021. 16:30 uur. De NVVO verzorgt zondag 25 april en zondag 30 mei een online clinic. Nadat duidelijk werd dat het ook dit jaar voorlopig onmogelijk is om een fysieke bijeenkomst te organiseren en er een gevoel ontstond dat we onze trouwe leden dit jaar toch iets aan moesten bieden, hebben we twee vertrouwde en bekende volleybalexperts gevraagd om een online-bijeenkomst te organiseren.

Remko Kenter en Redbad Strikwerda hebben de stoute schoenen aangetrokken en zullen op respectievelijk 25 april en 30 mei de online bijeenkomst leiden. De trainers zullen daarbij, zoals het gebruikelijk is bij de NVVO, zoveel mogelijk praktijk gericht bezig zijn. Vooraf zullen ze een praktijk gedeelte opnemen welke tijdens de bijeenkomst getoond en besproken wordt. Tijdens de beide bijeenkomsten is het mogelijk om met de inleiders te communiceren. De bedoeling is dan ook dat het een zoveel mogelijk interactieve bijeenkomst wordt.

  • 25 april van 10.00 -12-00 uur zal Remko Kenter de bijeenkomst verzorgen. Remko zal op de actuele volleybal- situatie inspringen en een outdoor volleybaltraining ver- zorgen. Zijn thema heet dan ook: “Outdoor volleybal vanuit de action volleybal gedachte”. We hopen daarmee nog meer trainers en verenigingen te inspireren om (noodgedwongen) het outdoor volleybal op te pakken.
  • 30 mei van 10.00 – 12.00 uur zal Redbad Strikwerda met zijn Dynamo heren te bewonderen zijn. Redbad zal in aanloop naar deze clinic opnames van zijn trainingen maken waarbij het thema “De side out als basis; verzwaring en targets om weerstandsvermogen in het side out spel te vergroten” als thema uitgewerkt zal gaan worden. Ook in deze bijeenkomst ziet Redbad natuurlijk het liefst dat er een uitwisseling van gedachtes plaats vindt.

We hopen dat we op deze manier onze VT 2/3 en VT 4/5 trainers van nieuwe ideeën en inzichten kunnen voorzien. We zijn van mening dat er tijdens de bijeenkomsten voor alle niveaus wat te halen is; zodoende wordt het als één pakket aangeboden.

Verdere informatie over deze clinics is te vinden op de site van de NVVO: nvvo.org. Op deze site is meer informatie en een inschrijfformulier te vinden. Natuurlijk staat het ook niet NVVO leden vrij om aan deze bijeenkomsten deel te nemen. Bij aanmelding graag uw Nevobo lidmaatschap nummer in verband met toekenning van licentiepunten toevoegen.

gh @ VoV, bron NVVO.