OBEG Donitas verliest in Doetinchem

VoV, 13-12-2017. 5:48 uur. Na een 3-1 winst vorige week op Taurus, mochten we zaterdag strijden tegen Seesing Personeel Orion Dames 1. Er lag flink wat sneeuw daar in de Achterhoek waardoor we hebben besloten wat eerder te vertrekken vanuit het hoge Noorden. Wijze woorden van onze Captain. En zo gezegd, zo gedaan. Alsof we ons van de wijs zouden laten brengen door een paar sneeuwvlokjes op de weg. Tuurlijk niet. Vorig jaar hebben we twee keer in Doetinchem gespeeld en dit waren zeker niet de makkelijkste wedstrijden.

Na een lange gezellige heenreis met veel sneeuw en leuke kersthitjes kwamen we veilig aan in Doetinchem en begonnen we aan de wedstrijd. We waren vol energie en hadden er zin in! Met Iris, Lobke, Tinus, Femke, Meriek, Ellen en natuurlijk Anoek in de basis zijn we van start gegaan. Vol vertrouwen en uitgaande van ons eigen spel en krachten. Orion begon sterk. Na een serve serie tegen en een paar onnodige fouten van onszelf keken we al snel tegen een flinke achterstand aan.

Kanonskogels werden op ons afgevuurd en daardoor kwamen we niet in ons eigen spel. We leken zelfs wel te denken: ‘Ho eens even, kunnen we de wedstrijd niet even iets rustiger beginnen?’. Orion wist echter van geen ophouden en stond in een mum van tijd bijna 10 punten voor. Dat ze niet van plan waren gas terug te nemen, hadden we al gauw in de gaten.

Een aantal wissels aan onze kant zorgde er gelukkig voor dat er rust, of juist energie, in het veld kwam en stukje bij beetje konden wij onze eigen acties goed gaan uitvoeren. We zijn goed teruggekomen, maar dit was helaas niet genoeg om de eerste set binnen te halen. Met 25-21 is de eerste set dan ook naar Orion gegaan.

Na een goede peptalk van Henny en met frisse moed en veel vertrouwen zijn we de 2e set ingestapt. Lotto en Dienke kwamen ook weer binnen de lijnen. Het was hard werken en niets kwam ons aanwaaien, maar in de 2e set hebben we kunnen laten zien waarvoor we naar Doetinchem waren gekomen. Met mooie acties en lange rally’s hebben we de 2e set binnen kunnen slepen met 22-25. En dus 1-1 in sets.

Wie gaat er in de 3e set het beste van start en kan de meeste punten binnen slepen? Door goede verdedigende acties, harde aanvallen en lekkere verticale blokjes ging de 3e set redelijk makkelijk naar ons. Doorpakken en ervoor zorgen dat wij met de punten naar huis zouden gaan was natuurlijk een ontzettend mooie planning… Dit was iets makkelijker gezegd dan gedaan.

De 4e set ging gelijk op en het was erg spannend. Helaas had Orion weer veel servedruk en kregen zij hun spel, met heel veel variatie aan het net, weer op orde. Dit resulteerde er dus ook in dat Orion de set met 25-21 won en het 2-2 stond. Er kwam dus een 5e set.

We gingen gelijk op in deze vijfde set, maar op een gegeven moment stonden voor en kregen we het gevoel dat we ze konden pakken. Op een stand van 11-13 in ons voordeel kregen we de serve tegen. Een paar nauwkeurige uitgemeten services, bijna allemaal precies op de achterlijn, kregen wij helaas niet meer onder controle. De laatste punten gingen erg snel voorbij en zo werd het 15-13 in de laatste set.

Het was een spannende wedstrijd waarin heel hard is gewerkt en we veel mooie dingen hebben laten zien. We hebben gevochten als leeuwen, maar zijn toch met een enigszins teleurstellend gevoel weer in de auto gestapt terug naar Groningen.

Niet te lang getreurd natuurlijk, want aankomende zaterdag mogen we weer los! Dan mogen we naar Utrecht om te knallen tegen VV Utrecht dames 1!