VC Velden walst over Spivo heen

VoV, 13-12-2017. 5:52 uur. Het eerste damesteam van Spivo heeft afgelopen zaterdag kennis mogen maken met een zeer goed geoliede machine van Velden DS1! Hier was niks tegenin te brengen.

Via twee goede servicebeurten en een aantal enorme kanonskogels aan het net stond het al snel 9-2 voor VC Velden. Door hun goede middenspeelster kon Spivo af en toe iets terug doen, maar via de tussenstanden 13-5 en 19-11 bleef de voorsprong groot voor de thuisploeg. Met 25-18 ging de eerste set dan ook eenvoudig naar VC Velden DS1.

Door alweer een goede servicebeurt van Emmy Janssen, keek Spivo DS1 ook in de tweede set direct tegen een 7-1 achterstand aan. Sanne Beurskens van Velden speelde aanvallend een goede wedstrijd, maar bracht ook de pass netjes bij de spelverdeling. Hierdoor konden ook op de midden de puntjes binnen geslagen worden. Bij een 17-7 voorsprong voor de thuisploeg nam Bregje Wijnhoven de spelverdeling over en gingen de aanvalsters lekker door met scoren. Met grote overtuiging (25-12) werd ook set twee een prooi voor VC Velden en stond het al 2-0.

In set drie kwam de thuisploeg voor het eerst deze wedstrijd op achterstand, maar de 0-2 werd snel omgedraaid in een 5-3 voorsprong. Bregje Wijnhoven en diagonaalspeelster Maud Janssen konden elkaar goed vinden. Regelmatig was de tegenstander nog bezig met verplaatsen en dan had Maud Janssen alweer een deuk in de vloer geslagen. Bij een 13-11 tussenstand was het weer tijd voor Emmy Janssen om te gaan serveren. En zoals al meer tegenstanders dit seizoen hebben ervaren, ketst deze service regelmatig van je armen weg. Bij 21-11 vond Emmy Janssen het pas welletjes en mocht Spivo het weer een keer proberen. Zij konden nog 2 punten aan het scorebord toevoegen, maar moesten bij 25-14 toch echt hun meerdere erkennen in Velden D1.

De vierde set gaf Bregje Wijnhoven een lesje ‘strakke ballen serveren’ weg. Na acht mooie opslagen, viel de negende net iets te kort en moest zij helaas de service afgeven aan Spivo DS1. Bij de thuisspelende ploeg maakte het zaterdag niet uit welke zes speelsters binnen de lijnen stonden, het was voor het publiek een genot om naar te kijken. Sanne Verbeek haalde mooie ballen van de vloer en aan het net sloegen ook, de inmiddels erin gekomen, Lianne Gortz en Linda Janssen de ballen erin. Via de tussenstanden 13-3 en 19-9 vlogen de dames van Velden over Spivo heen en was met 25-13 ook de vierde set voor de thuisploeg. Wat een wedstrijd en wat een mooie 4-0 overwinning!

gh @ VoV, verslag van Yvon Dings, VC Velden.