Vizier op volleybal

 

Oefendriekamp Eurosped in Vroomshoop

VoV, 01-09-2019. 9:57 uur. Gisteren waren Apollo 8 uit Borne en USC Münster in Vroomshoop voor een driekamp te gast bij Team Eurosped . Münster was zonder de internationals  Ivana Vanjak, Lina Alsmeier en Linda Bock, die voor het EK in Polen zijn en daar volgens trainer coach Teun Buijs (foto boven) waardevolle ervaringen opdoen, gekomen. Münster was met een acht vrouw sterke selectie in sporthal het Punt, met de nieuwe Nederlandse aanwinsten Demi Korevaar (mid) en Sarah van Aalen (spelverdeelster).  Zij troffen bij Apollo 8 hun vroegere Sliedrecht Sport collega libero Florien Reesink.

Bij Eurosped zagen we onder andere de nieuwelingen Charlot Vellener, Marianne het Lam – Scholten en Lobke Overtoom in actie en Apollo 8 kent met Kim Klein Lankhorst, Tess de Vries,  Annelies Dokter, Rianne Vos en Eline Geerdink en de reeds genoemde Florien Reesink ook vele nieuwe gezichten in de selectie.

De uitslagen en eventuele tussenstanden zijn niet het allerbelangrijkste bij dit soort oefenwedstrijden,  al wil natuurlijk geen enkele ploeg en geen enkele speelster verliezen. Dat bleek ook wel uit de inzet, uit de ergernis over een gemiste bal en de vreugde bij elk gescoord punt. En om dan bij Apollo 8 vs Eurosped met twee aces (voor Eurosped) te beginnen was natuurlijk helemaal een geweldige opsteker.

Coaches gebruiken de duels uiteraard om te oefenen, om de speelsters in actie te zien en hun progressie te beoordelen / meten, om verschillende samenstellingen te testen en ook wel om te zien hoever men is in de voorbereiding ten opzichte van tegenstanders of van zichzelf in vergelijking met het vorig seizoen om de zelfde tijd.

Eurosped begon tegen Apollo 8 aan de driekamp en won met 3-0, Ook tegen USC Münster werd er door Eurosped een zege behaald. Dat duel eindigde in 4-0. Eerder in de voorbereiding had Eurosped in Buldern in Duitsland ook al tegen Münster geoefend, toen werd het een 3-2 zege voor de ploeg van Jan Berendsen. Apollo 8, dat vorige week van promovendus Peelpush won, was in hun tweede duel van de dag met 3-0 (22, 21, 20) te sterk voor de Bundesligaclub. Münster tenslotte oefende afgelopen week tegen twee teams uit de 2de Bundesliga en won beide keren met 4-0. Bent u weer bij wat deze teams betreft.

(Topoverleg bij Eurosped?)

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.