Vizier op volleybal

 

OKK ’70 meisjes A stunt op het NOJK!

 

VoV, 03-03-2022. 5:07 uur. Op zaterdag 26 februari speelde het Meisjes A team van OKK ’70 voor het eerst sinds lange tijd weer eens op de NOJK voor een plaats in de halve finaleronde. Met een team dat grotendeels bestond uit meiden van het eerste damesteam, aangevuld met talenten uit de jeugd, beleefde OKK ’70 een historische dag vol spanning en leuk volleybal.

Om 9.45 traden de meiden onder leiding van Roy Kroon en Arriette de Jong aan tegen favoriet Donki Sjot uit Den Dungen. Het eerste potje van de dag zorgde voor wat spanning en trillende benen, maar al met al konden de Hardinxveldse meiden goed volgen. Vooral Jeanet van Willigen en Noelle Alblas lieten zien waarom ze in de basis van dit team hoorden en speelden op de top van hun kunnen.

Helaas waren er aan de Dungense zijde een aantal hardhitters waar OKK ’70 geen antwoord op had. Met 25-17 en 25-18 werd de eerste poulewedstrijd verloren, maar werden er voldoende aanknopingspunten gevonden waarmee er met vertrouwen naar de rest van de dag kon worden uitgekeken.

Na een lange pauze, mochten de meiden om 13.00 weer het veld op. Ditmaal tegen Alvoco uit Alkmaar. Op het oog een gelijkwaardige tegenstander. Dit bleek in de praktijk ook zo te zijn. Een superspannende wedstrijd, waar van alles inzat, werd gelijk gespeeld. Met een niet te passeren Lotte de Bruin en met servicekanon Emma Brieffies, zorgde OKK ’70 voor het eerste punt in de poule. De setstanden zeggen genoeg over deze wedstrijd: 26-28 en 26-24.

De laatste wedstrijd werd om 15:00 tegen het nog puntloze VC Bravo gespeeld uit Aalst. Omdat de wedstrijd tegen Alvoco exact gelijk werd (ook in puntenaantal), zou de beslissing wie er tweede zou worden in de poule, vallen op basis van puntensaldo. Een dikke overwinning was dus noodzakelijk om tweede te worden en ons zodoende te plaatsen voor de Kruisfinale.

In de eerste set vond Judith Timmer haar serveerarm weer terug, mede dankzij enkele “mentale” tapejes. Op Esther Klop stond deze wedstrijd geen maat. Zij mistte vrijwel geen enkele bal en werd mede dankzij deze wedstrijd topscoorder van het toernooi. Ook Maartje Brieffies en Anna Nederveen konden in deze wedstrijd invallen en zelfs enkele punten scoren. Super gedaan meiden! Met 25-8 en 25-6 werd aan de opdracht voldaan en konden de meiden zich opmaken voor de allesbeslissende kruisfinale tegen Volley2b uit Bergschenhoek. De winnaar van deze echte FINALE zou zich plaatsen voor de volgende ronde van het NK – De halve finales.

Met toch wel wat gezonde zenuwen en een beetje onder de indruk van de aanvalspower van de tegenstander begonnen de groenen wat met de handrem erop aan de wedstrijd. Maar onder aanvoering van een bijna foutloze Rachel Klop werd alle schroom van ons afgespeeld. Volley2b probeerde van alles, maar mede dankzij het meegereisde publiek en de ietwat partijdige tellers kwamen de meiden eigenlijk niet in de problemen. In een flow werd deze loodzware dag naar een goed einde gebracht en met 25- 20 en 25-15 mag OKK ’70 weer eens zeggen dat zij bij de beste 32 teams van NEDERLAND behoren.

De volgende toernooidag, waar een plaats in de finaleronde kan worden behaald (beste 8 van NL) vindt plaats op 16 april. De locatie en tegenstanders zijn nog niet bekend, maar dat het team er klaar voor is, dat is wel zeker! Zien we jullie dan?

gh @ VoV, toernooiverslag en foto van/ via van Roy Kroon, trainer/ coach OKK ’70.