Geen finale CEV Cup voor Dick Kooy en Belchatow.

VoV, 03-03-2022. 5:44 uur. De return in de halve finale van de CEV Cup tussen het Franse Tours en het Poolse SKRA Belchatow eindigde gisteravond in een 3-1 zege voor Tours. Na het 3-2 uitverlies was dat voldoende om het ticket voor de finale binnen te halen. Daarin wordt Monza op 16 en 23 maart de tegenstander, gezien de uitsluiting van het Russische Zenit Kazan als verdere deelnemer aan de Europese toernooien. Monza kreeg via een walkover de zege tegen Kazan bijgeschreven.

Tours VB was in deze jaargang een ware plaag voor teams met Nederlanders in hun selectie. Allereerst moesten SV Dynamo en Lycurgus eraan geloven, vervolgens werden ook Modena (Abdel-Aziz, van Garderen) en Karlovarsko (Keemink) uitgeschakeld en gisteren werd de laatste hindernis voor de eindstrijd via SKRA Belchatow (Dick Kooy) genomen.

Teams waren in de totaalscore aan elkaar gewaagd. SKRA scoorde meer aanvallende punten (52 om 54), blokkerend hielden ze elkaar in evenwicht (7 om 7) en serverend had Tours met 6 om 4 aces licht voordeel. In de foutenlast (21 om 30) was het verschil ruim.

De ploeg van Dick Kooy had de betere start (1-4) maar zag Tours bij 7-7 alweer naast zich. De 8-11 werd 12-11, waarna Tours de regie in handen nam en met 25-21 zegevierden. Ook in de tweede set ging het lang tegen elkaar op, maar uiteindelijk was het opnieuw Tours dat met een serve ace de winst binnenhaalde. Met 25-20.

SKRA wist daarna de spanning erin te houden door de derde set met 21-25 voor zich te beslissen. Met name de aanvallende scores bezorgden hen in deze set het beslissende voordeel. SKRA trok ook in het begin van de vierde set het initiatief naar zich toe (5-9), maar dit verschil slonk langzaam naar een puntje verschil bij 15-16. De foutenlast was daarna in het nadeel van de Poolse ploeg, en uiteindelijk ging de set met 25-20 verloren. Eindstand dus 3-1.

Dick Kooy werd bij SKRA Belchatow met 15 punten de meest scorende speler.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, SKRA Belchatow.