Ons midweekse rondje door Europa

VoV, 03-03-222.  8:37 uur. Voor Indy Baijens, Femke Stoltenborg en hun club SC Schwerin was het een mooie midweek. Zij speelden thuis tegen USC Münster, dat zonder Iris Scholten aantrad, en wonnen met 3-0. Met name in de derde set waren ze een paar maatjes te groot (25-14 na 16-9 en 21-12). De set daarvoor kon Schwerin een 13-16 en 19-21 achterstand in de big points ombuigen naar 25-23. De openingsset was met 25-20 (na 16-11 en 21-17) naar hen gegaan.

Indy Baijens, die 10 keer scoorde waarvan 4 keer blokkerend, werd tot MVP gekozen. Femke Stoltenborg had 2 invalbeurten. Schwerin staat nu vierde (18-37), Münster staat op de achtste plaats (17-19).

In België was er een belangrijke zege voor Hermes Oostende, de ploeg van Merle Baasdam, Loladina Zwaanswijk, Lisa Nobel en Fanny Lafeber. Thuis tegen Antwerpen wonnen ze met 3-1. In de eerste en vierde set was Oostende de bovenliggende ploeg met 25-16 en 25-21. In de tweede set waren ze maar nipt beter (28-26) en daarna verloren ze in de derde set met 16-25. Per saldo dus een 3-1 zege.

Oostende komt daarmee op de vijfde plaats (13-22), een puntje achter Asterix Avo, dat ook nog een wedstrijd meer speelde. De top 4 in België gaat door voor de strijd om de landstitel.

De ploeg van Michael Parkinson haalde in Polen een stunt van jewelste uit door bij koploper ZAKSA  een 1-3 zege te boeken, terwijl ze zelf op de elfde plaatst op de ranglijst staan. Na de 25-18 was Radom met 22-25, 23-25 en 19-25 de winnende ploeg. Parkinson was goed op dreef, hij scoorde 14 keer.

Marrit Jasper speelde gisteren met Cuneo voor 750 toeschouwers in en tegen Roma. Ze wonnen met 2-3 na een 2-1 achterstand in sets. De vierde set eindigde met 17-25, de vijfde met 14-16. Alice Degradi werd MVP, ondanks het feit dat ze in twee sets invalbeurten had en twee sets in de basis stond. Ze scoorde 11 keer. Marrit stond vijf sets in de basis en scoorde 13 keer.

Bij de mannen in Italië leed Cisterna van Twan Wiltenburg een 3-1 nederlaag bij Civitanova. De eerste set wonnen ze met 17-25, daarna nam de thuisploeg de sets met 25-21, 25-18 en 25-20 in bezit. Wiltenburg had 2 invalbeurten, hij scoorde niet.

Ravenna van Niels Klapwijk verloor thuis met 1-3 van Piacenza. Na twee spannende sets (24-26 en 26-24) kon Piacenza doordrukken en de winst via 22-25 en 20-25 veilig stellen. Ravenna blijft zonder zege dit seizoen. Klapwijk scoorde 15 keer.

Verder won Dimamo Bucuresti van Ewoud Gommans met 3-0 van Timisoara. Hun gasten bleven per set op 18, 14 en 17 punten steken. Het matchreport was niet beschikbaar.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto SC Schwerin.