Vizier op volleybal

 

OKK D1 kruipt langzaam naar topniveau

VoV, 05-09-2022.  12:55 uur. De voorbereiding van het eerste damesteam van OKK ’70 is alweer in volle gang. Met een “nieuwe” selectie maakt het team van Roy Kroon zich klaar voor de seizoen ouverture op 17 september. De eerste weken bleek het lastig om met de volle focus toe te leven naar een mooi seizoen, door allerlei familiaire omstandigheden. Afgelopen zaterdag, op de gezellige verenigingsdag, hopen de meiden toch een mooie stap in de goede richting gezet te hebben.

OKK ’70 is dit jaar nogmaals veroordeelt tot het spelen in de eerste klasse. Er werd gehoopt op een plekje in de promotieklasse, maar de volleybalbond heeft hier eigenhandig een stokje voor gestoken. Omdat de ontwikkeling van de dames met grote sprongen gaat, wordt er veel gespeeld tegen teams uit deze hogere klasse. Zo ook op 3 september, waar WHV uit Asperen de tegenstander was. Een team dat vorig seizoen in de top van deze promotieklasse is geëindigd bleek een mooie graadmeter.

Helaas nog zonder Jorinde en Marjolein werden de degens gekruist en direct bleek dat de Hardinxveldse dames prima weerstand kon bieden. Met een furieus gestarte Hanna Timmer en een ongrijpbare Esther Klop was de aanvalspower op de hoeken goed op orde. WHV had de verdediging echter prima staan en zodoende barstte er een ware strijd los. WHV was op sommige momenten net wat slimmer dan de jonge groene brigade en ging er met 24-26 nipt met de set vandoor.

Dit spelbeeld bleef eigenlijk de gehele wedstrijd. Mooie rally’s, afgewisseld met rake, harde aanvallen zorgden ervoor dat het een leuke wedstrijd was om naar te kijken. Maar aan het einde van de rit was het steeds WHV dat het hoofd het meest koel wist te houden.

OKK 70 heeft haar visitekaartje afgegeven en laten zien dat ze thuishoren op een hoger niveau. Dit seizoen is er dus alles aangelegen om dit niveau dan ook te bereiken. Het beste moet nog komen.
Komend weekend weer een oefentoernooi op eerste klasse niveau, waarna de week daarop de competitie kan beginnen. Uit bij Volley Meerkerk.

gh @ VoV, artikel  van/ via Roy Kroon, trainer coach OKK ’70. Archieffoto.