Vizier op volleybal

 

OKT: Brouwer/Meeuwsen naar derde fase

VoV, 19-09-2019. 11:00 uur. Nadat beide BTN duo’s goed door de eerste ronde van het OKT beachvolleybal waren gekomen ging vandaag het toernooi verder in poules van drie, waarvan de als laatste in de eindrangschikking zou afvallen en de andere twee teams door gingen naar de volgende fase.

Brouwer / Meeuwsen waren ingedeeld bij Gerson / Heidrich uit Zwitserland en Grimalt / Grimalt uit Chili. De Zwitsers versloegen de Chilenen in de eerste poulewedstrijd met 21-10 en 22-20 en toen daarna Brouwer / Meeuwsen ook hun partij tegen de Chilenen via  21-15 en 21-18 duidelijk wonnen was de eindstand helder en duidelijk voor wat betreft de laatste plaats en maakte dit het spelen van de parttij tussen Zwitserland en Nederland eigenlijk overbodig.

De Zwitsers kregen een twee keer een 21-0 score achter hun naam, wellicht omdat het BTN duo er de voorkeur aan gaf, om hen moverende redenen (lichte blessure, overbelasting?) , niet te spelen. Daardoor werden de Zwitsers eerste in de poule en de Nederlanders tweede. De Chilenen kunnen naar huis.

Het duo Keizer / Meppelink  was in dezelfde poule geloot als Graudina / Kravcenova en Wang / Xia uit China. Nederland verloor de eerste partij in deze fase van het OKT tegen Letland met 0-2.  Na de 13-15 kon de tegenstander het verschil naar vier punten brengen bij 14-18 en op de side out gaven ze de set niet meer uit handen, hoe hard het BTN duo er ook voor knokte. Met 18-21 ging de winst naar Letland.

In de tweede set opnieuw een minimaal verschil bij 13-15 en ook nu weer had het duo Graudina / Kravcenova een ijzersterk middendeel en een dito finish van de set. Ze liepen uit naar 14-19 en sloten via 16-21 met 0-2 winst af.

In de tweede partij van deze poule won China met 2-1 van Letland, zodat het voor Keizer / Meppelink alles of niets was in de partij tegen de thuisfavorieten China. Die op luide aanmoedigingen van hun fans konden rekenen.

Het BTN duo kwam via een blok van Madelein / Meppelink met 7-4 voor in de eerste set, waarna beide teams, na de nodige foutserves tot aan de technische time out bij 12-9, het verschil op drie punten hielden. Bij 13-13 was China ernaast via een monsterblok, en op dezelfde manier  gingen ze er met 13-14 voorbij. Veldwissel bij 14-14.  Keizer / Meppelink maakten het het punt achterstand op de side out ongedaan tot aan 17-17. Bij 17-18 lukte dat niet en werd het verschil twee punten, (17-19, 18-20) waarna de set in 19-21 en dus winst voor China eindigde.

In de tweede set kwam China na de 3-3 vlot op een voorsprong van vier punten bij 3-7. Het BTN duo liep constant achter de achterstand aan, via 5-8 en 7-10 ging het naar 9-12 bij de technische time out. Oranje had een serie nodig, maar het omgekeerde gebeurde. China liep verder uit naar 10-15. Dit dreigde dus helemaal de verkeerde kant op te gaan voor het BTN duo.

Het dreigde niet alleen, maar ging ook. Bij 12-18 had China de winst voor het grijpen, Nederland kon wat terugdoen 15-18, waarop China hals over kop de time out inging. Het matchpoint op 17-20 werd niet meteen verzilverd, een BTN ace voorkwam dat, maar in tweede instantie was het wel raak. Met 18-21 ging de set en de wedstrijd naar hen.

Keizer / Meppelink kunnen het ticket via dit OKT dus vergeten. Zij zijn uitgeschakeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.