Vizier op volleybal

 

OKT: De tweede dag wereldwijd

VoV, 11-08-2019. 6:30 uur. Op de tweede dag van het intercontinentale FIVB kwalificatie toernooi voor de Olympische spelen in Tokyo stonden in bijna alle poules opnieuw niet de sterkste ploegen tegenover elkaar. Met uitzondering van de poule in Gdansk Polen, waar wereldkampioen Polen het tegen Frankrijk opnam en er door een van beide teams al een voorschot op de beslissing kon worden genomen.

Varna Bulgarije:  Brazilië en Bulgarije wonnen beide ook hun tweede duel, vs Puerto Rico (Bulgarije) en Egypte (Brazilië) werden de verwachtingen waar. Beide favorieten gaven geen setje af, zodat de finale vandaag tussen hen de beslissing moet brengen.

Rotterdam Nederland.  Winst in het duel der Lage Landen hield Nederland in de race voor een Olympisch ticket, hetzelfde gold voor USA (foto boven) dat daarvoor Zuid – Korea de tweede nederlaag toebracht. Met 3-0. De finale voor het Olympisch ticket gaat dus tussen Oranje en USA, vanmiddag om 16:00 uur in Rotterdam.

Bari Italië.  Servië en Italië wonnen hun eerste duel op vrijdag, het was dus zaak om ook gisteren geen zege te morsen om zo vandaag onderling uit te kunnen maken wie Tokyo alvast kon boeken. Servië vs Kameroen en Italië vs Australië stonden er gisteren op het programma. Servië won makkelijk met 3-0, Italië had heel veel moeite met Australië. Ze kwamen met 2-1 in sets achter, wisten echter via 17-25 en 13-15 alsnog de winst binnen te halen. Dus ook in deze poule vandaag de finale om de tickets tussen Servië en Italië.

Gdansk Polen:  Polen en Frankrijk hadden hun eerste duel gewonnen en de winnaar van hun onderlinge clash had het ticket voor 80% binnen. Dat duel werd gisteren voor 10.000 fans uitgevochten en eindigde in een 3-0 zege voor Polen via 25-21, 25-19 en 25-20. Vandaag tegen Slovenië kan Polen de klus afmaken. Bij Tunesië vs Slovenië werd het 0-3 voor de Slovenen.

St Petersburg Rusland: Iran vs Mexico en Rusland vs Cuba stond er voor gisteren op het programma. Om de spanning erin te houden zouden de favorieten Iran en Rusland  moeten winnen. En dat deden ze zonder setverlies. Iran had in de derde set de nodige moeite, gezien de 27-25 en bij Rusland ging het in de tweede set (26-24) en de derde set (27-25) ook niet bepaald gemakkelijk.  Rusland vs Iran brengt vandaag de beslissing voor het Olympisch ticket in deze poule.

Ningbo China: Argentinië had zich met de zege tegen Canada in de eerste partij van deze vierkamp de beste uitgangspositie voor het kaartje voor Tokyo verzekerd. Nu was het dus zaak om tegen Finland en China geen misstap meer te maken. Tegen Finland gebeurde hen dat in ieder geval niet. Het werd een 3-1 zege.

Canada speelde tegen China en moest wel winnen om nog wat hoop te blijven koesteren, het werd een vijfsetter met 15-17 winst voor Canada in de tiebreak. China  (1-4) vs Argentinië(2-6) kan vandaag voor een spannende ontknoping in deze poule zorgen. China heeft met een 3-1 of 3-0 zege het ticket binnen, Argentinië heeft aan iedere winst voldoende.

Morgen informeren we u over de definitieve afloop in alle OKT poules.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.