Vizier op volleybal

 

Vaduz: Drie BTN duo’s in halve finale

VoV, 11-08-2019.  6:25 uur.  In Vaduz hadden alle deelnemende Nederlandse duo’s de poulefase overleefd. Het vervolg van het toernooi bestond uit spelen in de tussenronde voor de achtste finale of daarin uitkomen omdat er poulewinst behaald was.

Blom / de Groot hadden zich via een zege en een nederlaag naar de tussenronde gespeeld, voor van Steenis / Vismans (foto boven) was de omgekeerde volgorde van resultaten de reden dat ze daarin terecht kwamen. Het lot koppelde beide BTN duo’s aan elkaar, waardoor het zeker was dat Nederland naast Penninga / Bouter nog een duo in de kwartfinale, die ook voor vandaag op het programma stond, had.

In de tussenronde wonnen van Steenis / Vismans van hun Nederlandse collega’s. Met een fors verschil in de eerste set (17-21 na 6-8, 9-12, 13-15 en 15-19) en nipt in de tweede. Daarin werd een 24-23 achterstand in de extra tijd veranderd in 24-26.  Op 19-20 hadden ze ook al matchpoint gehad. Blom / de Groot worden dus negende.

In de kwartfinale verloren van Steenis / Vismans van het Zwitserse duo Kindl / Seiser. Met 2-1. De teams deden weinig voor elkaar onder in de eerste twee sets getuige de 19-21 en 23-21 setstanden. De derde was daarna met 15-11 voor de Zwitsers. Van Steenis / Vismans sluiten in Vaduz dus als vijfde af.

Penninga / Bouter stonden in de kwartfinale tegenover een Russisch duo. Met twee keer 21-15 lieten ze Rusland weinig kans op een volgende ronde. Het Oranje duo speelt vandaag in de halve finale opnieuw tegen een Russisch duo.

Het damestoernooi:

Piersma / Ypma plaatsten zich via een zege in de tussentonde voor de kwart finales. Daarin hadden ze gezelschap van Wouters / Stam, (foto boven) die er via poulewinst direct in terecht waren gekomen.

Piersma / Ypma  speelden tegen een duo uit Cyprus met de naam Konstantinou / Angelopoulou. Nederland won dit duel met 2-0. In de eerste set ging het nog moeizaam en waren de duo’s tot aan het laatst aan elkaar gewaagd. Met 22-20 was Oranje net iets effectiever in de finale. In de daaropvolgende set was de spanning weg en wonnen Piersma / Ypma met een ruime 21-15.

Wouters / Stam  moesten het opnemen tegen Gorda / Andrea uit Columbia. Dit Zuid-Amerikaanse duo kon het niet tegen Nederland bolwerken. Met 21-16 en 21-14 kwam er een eind aan hun toernooi in Valduz. In de eerste set werd een 10-11 achterstand een 16-14 en 18-15 voorsprong voor Nederland en in de tweede set was bij 13-8 en 19-11 een groot gat geslagen.

Naast de twee Nederlandse duo’s in de halve finale hebben zich daar ook twee Japanse duo’s naar toe gespeeld. Piersma / Ypma nemen het op tegen Mizoe / Hashimoto en Wouters / Stam tegen Kaho / Reika.

We houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.