Vizier op volleybal

 

OKT2020: Kandidatuur van Nederland

VoV, 21-09-2019. 9:10 uur. Op NOS.nl werd bericht dat Nederland zich officieel kandidaat heeft gesteld om het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de volleybalvrouwen in januari 2020 te organiseren. De hiervoor benodigde ruim 1,5  miljoen euro is gevonden, zo maakte de Nevobo bekend.

“Het toernooi in januari is de laatste kans voor de Nederlandse vrouwen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Technisch directeur Joop Alberda van de Nevobo maakte vorige week bij het EK voor de mannen bekend bezig te zijn met de organisatie van het OKT.

Vooral het thuisvoordeel voor de vrouwen is een belangrijk argument om het toernooi naar Nederland te halen. In het hol van de leeuw spelen (OKT in Italië en EK in Turkije) is Oranje dit jaar namelijk nog niet best vergaan. Er werd twee keer kansloos verloren van de gastlanden.

Om het toernooi in Nederland te kunnen organiseren, zijn er bijdrages toegezegd van de volleybalbond zelf, sportkoepel NOC*NSF, het ministerie van VWS, de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn. Het OKT zou in Apeldoorn gespeeld moeten worden. Volgende week vrijdag moet duidelijk worden of Nederland het toernooi ook daadwerkelijk krijgt.” Aldus is er onder andere te lezen bij NOS.nl

gh @ VoV, bron NOS.nl. Foto CEV.