Vizier op volleybal

 

Om te beginnen is er … Een Twentse Derby

VoV, 11-10-2019. 5:43 uur. Voor Apollo 8 is het seizoen al begonnen, vorige week speelden ze in Sliedrecht tegen Sliedrecht Sport voor de Supercup. De wedstrijd werd met 3-0 verloren, maar in de eerste set kon de ploeg van de broers Oosting lang (tot 20-20) in het spoor van de landskampioen en bekerwinnaar blijven. In de tweede set waren ze bij 24-23 zelfs één rake klap van een gelijke stand en een spannende finale verwijderd. Het niveau moet de staf en de ploeg vertrouwen hebben gegeven voor de eerste wedstrijd van het seizoen, de derby tegen Eurosped.

Apollo 8 streeft ernaar om zich in hun tweede jaar in de Eredivisie rechtstreek naar handhaving te spelen via een plaatsje in de Kampioenspoule. Dit houdt in dat ze drie teams achter zich moeten laten, hetgeen er vier moeten zijn als TTP tot de laatste vier behoort. De ploeg uit Borne beschikt over de maximale selectie van veertien speelsters, waaronder veel nieuwe gezichten.

Onder andere Kim Klein Lankhorst kwam over van Sudosa – Desto, zij zal zondag bij de tegenpartij Jolien Knollema tegenkomen die vanuit Assen de overstap naar Eurosped maakte. En Tess de Vries komt haar vroegere teamgenote en spelverdeelster van vorig jaar bij Alterno Apeldoorn weer tegen. Charlot Vellener verruilde namelijk Apeldoorn voor Vroomshoop. En ook de TTP speelsters Rianne Vos en Eline Geerdink van Apollo zullen bekende gezichten aan de andere kant van het net zien, want in de Eurosped staan ook een aantal dames met een TTP verleden.

De doelstellingen van beide teams voor het volgend seizoen verschillen nogal, Apollo wil dus vooreerst de kampioenspoule halen en zo lang mogelijk in de beker blijven meedoen, bij Eurosped is het seizoen geslaagd als ze het seizoen met de landstitel afsluiten. Maar dat lijkt ons een gegeven dat voor alle acht andere ploegen ook opgaat. En om dat te realiseren zullen ze na het reguliere seizoen (18 wedstrijden) ook in de Kampioenspoule (10 wedstrijden) scherp moeten blijven en minimaal tweede moeten worden om de play – offs te mogen spelen.

De derby aanstaande zondag (begin om 14:30 uur, kom op tijd het wordt druk) is nog niet meteen maatgevend voor wat we van de beide teams mogen verwachten. Ze zullen de topvorm nog wel niet te pakken hebben, maar de punten die binnen zijn, kunnen ze niet meer kwijtraken. Misschien is het voor de dames even wennen dat het nu dan eindelijk om echte punten gaat, dat de gescoorde punten naast setpunten ook wedstrijdpunten gaan opleveren, maar dat zal snel een gegeven worden.

Een goed begin is het halve werk, zegt men, al moeten er na een goed begin nog wel 17 wedstrijden gespeeld worden voor het reguliere seizoen erop zit. Dus dat ‘halve werk’ zullen we maar met een korreltje zout nemen. Er volgt nog het een en ander.

Natuurlijk berichten we u wat er van alle goede voornemens terecht is gekomen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.