Vizier op volleybal

 

Set – Up ‘65 begint aan grote uitdaging

VoV, 11-10-2019. 5:32 uur. Voor Springendal Set-Up ’65 begint morgenavond om 20:00 uur, met een bijna nieuwe ploeg, het eredivisie avontuur 2019 – 2020. De ploeg kende een ware metamorfose, de vertrekkers zochten hun heil in het buitenland en bij de derby concurrent, de blijvers kregen versterking uit eigen gelederen (Anne Hesselink, Marlies Eertman, Pien Vos) .

En verder lukte het uit heel veel, zeg gerust mega veel gesprekken twee speelster uit de regio voor het volgend jaar vast te leggen. (Benthe Olde Rikkert, Kimberly Smit). Aanstaand seizoen dus geen speelsters die op het laatste moment uit Australië of Canada ingevlogen werden, maar bekende gezichten binnen de club, uit de streek die hun verantwoording namen.

Na veel oefenen, veel trainen en de voor de teamspirit noodzakelijke weekenden samen zouden vooreerst door de technische staf de puntjes op de i gezet moeten zijn. In ieder geval de puntjes die er bij het begin van het seizoen op horen te staan. En als het nodig was om er twee puntjes ( ï) op te plaatsen dan heeft de technische staf dat ook gedaan. Set – Up heeft zich maximaal voorbereid op een seizoen, waarvan ze weten dat het zwaar gaat worden.

Natuurlijk mag niet worden verwacht dat de ploeg al in topvorm aan de competitie begint, maar bijvoorbeeld de resultaten tegen Apollo 8 (winst) en VC Sneek (gelijk) geven goede hoop. En de ploeg houdt er niet van om verstoppertje te spelen, omgekeerd verstoppertje spelen vinden ze wel leuk zoals in Assen bij de Noord Nederland Cup, daar zijn ze met zijn allen veel te nuchter voor.

‘Armen uit de mouwen steken, schouders er onder en aan de slag’ dat past beter bij de nuchtere Tukkers, die nadat in eerdere jaren Eurosped en Apollo 8 preekten over een regionaal Twents Team, zij dat (op een enkele uitzondering na) nu wel binnen de lijnen brengen.

En de target? Wat stelt men zich ten doel? Zoals de voorzitter bij de teampresentatie al zei is er geen target. Handhaven zou betekenen dat de ploeg terug kan kijken op een geslaagd jaar. Als dat via de Degradatiepoule moet, het zij zo, maar liever natuurlijk via de Kampioenspoule, die al vroeg zekerheid geeft.

Zaterdag kom FAST naar Ootmarsum. Te lezen was dat de gasten verwachten tegenover een zeer gemotiveerde selectie te komen staan, die onbevangen (wat hebben ze te verliezen als er geen target is) de wedstrijd zal ingaan. En die, omdat er zoveel bekende gezichten binnen de lijnen zijn, zal kunnen rekenen op de massale steun van de fans. De ‘Trapsupporters’ zullen hun steentje bijdragen, reken daar maar op.

Bij de tegenstander één bekend gezicht, één speelster die ook de intentie had om naar Ootmarsum te komen, maar toch een andere keus maakte. Noa Klerckx, de dame in kwestie, zal extra gemotiveerd zijn om een goede partij neer te zetten.

Om 20:00 uur fluit eerste scheids Alja Hooiveld – Hidding voor de eerste opslag. Tegelijkertijd gaan in Apeldoorn en Zwolle de wedstrijden Dros – Alterno vs. VC Sneek en Regio Zwolle Volleybal vs. TTP van start.

Natuurlijk informeren we u zondag hoe het allemaal is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Poster via Springendal Set-Up 65.