Onbegrepen kaarten bij Donitas Heren 2

VoV, 06-02-2019. 6:01 uur. Beste fans,  De Kleine Niels de Rover Show bleek uiteindelijk toch wel een héle grote Kleine show. De spanning en sensatie was alom aanwezig met onder andere een gele en rode kaart in beide handen. Lees snel verder…

De eerste set verliep rustig maar sterk vanuit de kant van Donitas. Vanuit een hoge servicedruk van de heren van het 2e waren de mannen van Animo niet in staat om door de verdediging van Donitas te breken. Daarnaast werd er door Niels en Ron samen met de buitenkant een erg sterk blok neergezet. De set eindigde in 21-25 voor Donitas.

De tweede set verliep nog beter. Donitas behield de hoge servicedruk en het blok werd nog beter ingezet. Animo kwam wel met een hogere servicedruk waar de heren wat meer moeite mee kregen. Deze set eindigde in 14-25 in het voordeel van Donitas.

In de derde set sloeg het om. Animo begon de set met een servicedruk die iets te hoog bleek. Daarnaast werden de ballen die wel aankwamen bij de setter niet afgemaakt. Al snel kwam Donitas op een achterstand van tien punten. Er werd nog wat meer gewisseld en het spel van Donitas werd al weer beter. De opgelopen achterstand was alleen te groot en zo werd de set met 25-16 voor Animo afgerond.

De vierde set was een rare set. De teams gingen beide redelijk gelijk op en al snel werd het een heftige strijd; een heftige strijd tussen de teams, er werd weinig protest richting de scheidsrechter getoond. Plots stond de scheids met een gele kaart in zijn hand. Aan de kant van Animo was er een speler die “een iets te grote mond had en telkens stond te zeuren.” Het team van Donitas was zelfs een beetje verbaasd omdat zij niets hadden gemerkt.

Twee seconden later stond de scheids opeens met een gele en rode kaart in beide handen. Voor de feutjes van het team iets wat ze nog nooit eerder hadden gezien. Jordi stond met grote ogen naar het schouwspel te kijken. Maar hoe zat dat ook alweer? Voor de leken en feuten onder ons: dit betekent dat een speler de wedstrijdruimte moet verlaten. Oftewel, je bent gediskwalificeerd. Er wordt echter geen strafpunt toegekend. Beide teams hadden geen idee waarom de scheidsrechter gretig de kaarten had gepakt, maar hij bleek er helemaal klaar mee te zijn. Na vijf minuten de bureaucratische rompslomp te hebben verwerkt, werd het spel weer hervat.

De speler hoefde uiteindelijk niet de zaal te verlaten, maar mocht alleen niet meer spelen. Animo bleek niet echt beïnvloed door hetgeen wat net was voorgevallen en speelde netjes door. De spelverdeler moest alleen gaan functioneren als passer-loper. Hier maakte Donitas dan weer netjes gebruik van. Meerdere setjes achterover werden goed aangevallen door Frank. Hier had de nieuwe kleinere buiten geen blokantwoord voor. De set eindigde in 22-25 voor Donitas. De wedstrijd eindigde dus in een 1-3 voor Donitas. Animo kwam er echter goed vanaf: de straf is nooit toegekend in het DWF… IMMM HERZZZZZ