Vizier op volleybal

 

Revanche voor Donitas Dames 2

VoV, 06-02-2019. 5:55 uur. Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen SVI, voor ons een directe concurrent. Aangezien zij maar twee  punten onder ons staan. Daarnaast hadden we nog het een en ander goed te maken. De vorige ontmoeting zal menig Donitater herinneren als de wedstrijd van de mooiste redding die Donitas ooit heeft gezien. Dit was helaas niet zonder kosten. Met een schouder in de kom minder probeerden we er wat van te maken, maar helaas lukte dit niet. Aangezien dat niet had gehoeven, moesten we nu nodig even laten zien dat wij boven hun horen te staan.

De wedstrijd was nog niet eens begonnen en het ging al slecht. Dames 2 was meteen helemaal van de leg. Wytske was namelijk vergeten dat zij fruitcie van de dag was *fafam*. Geen eten tijdens de wedstrijd vonden we wel heel heftig en we hebben erover nagedacht de wedstrijd te staken. Zonder fruit spelen, dat is toch een onbegonnen zaak? Na een paar oppeppende woorden van Coach Jaap hebben we toch besloten de wedstrijd door te laten gaan.

Na een vliegende start in de eerste set, waarin we SVI op het einde nog een beetje dichterbij lieten komen, wonnen we met 25-20. De tweede set misten we het fruit heel erg. We kakten helemaal in en hadden nu geen snelle suikers om ons op te peppen. Dus helaas een redelijke achterstand opgebouwd. De bank vond het toch tijd dat de speelsters in het veld hun best wat meer moesten doen. Het juichen en zingen vanaf de zijlijn heeft geholpen! We kwamen gelijk en zelfs nog even voor. De goeie servedruk van de kant van SVI zorgde er echter voor dat zij de set wonnen.

Naja 4-0 kon dan niet meer, maar aangezien wij lekker in de flow zitten en daar geen verandering in hoefde te komen, moest het dan maar 3-1 worden. En door dus met de derde set! Er werden deuken in de vloer geslagen en dakjes langs het net gebouwd. SVI kon er met geen mogelijkheid omheen.  Tien punten stonden we voor toen SVI weer wat servedruk begon uit te oefenen. Maar meer dan 5 punten inlopen, gunden we ze niet, dus eindigde de set op 25-20.

Dan die laatste set nog. Dat was een ‘leuke’ set.

Toen SVI Anke opzocht als doelwit op de achterlijn, kwamen we achter Anke haar nieuwe talent. We hebben besloten Anke op te geven voor de 100 meter sprint. Hiervoor zal ze oefenen tijdens volleybalwedstrijden. Schrik dus niet als ze wegrent voor ballen, dit hoort bij de training. Tijdens de set waren we weer heerlijk aan het donineren. Nee dit is geen spelfout. De vervoeging is als volgt: do·ni·ne·ren (donineerde, heeft gedonineerd) en de betekenis:

  •  01.  Donitas neemt de leiding in de wedstrijd, speelt de baas, treedt op de voorgrond
  •  02.  Donitas slaat deuken in de vloer
  •  03.  Donitas timmert dakjes langs het net

Hierdoor raakte SVI enigszins gefrustreerd op het einde. Ze sloegen over ons blok van 6 meter heen, gevormd door Ilse en Iris. Jaa wij vonden dat ook een prestatie, maar bedankt voor het punt! Zij vonden echter dat het touché was. Gelukkig voor hun was de scheids de kaarten vergeten. Toen we eindelijk verder konden met de wedstrijd op 24-16, maakten we het ook meteen af. Einde wedstrijd!

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.