Ondertussen in Turkije en Frankrijk

VoV, 21-11-2023. 5:44 uur. We maken weer een rondreisje door Europa om de prestaties van onze landgenoten en hun teams te volgen. In dit verslag doen we Turkije en Frankrijk aan.

De teams van Abdel-Aziz, Kooy, ter Maat en Tuinstra wonnen hun wedstrijden zonder setverlies. Halkbank was tegen Bigadic in de eerste en derde set (20, 13) duidelijk beter, in de tweede werd het nipt 27-29. Nimir Abdel-Aziz speelde niet.

Fenerbahce van Dick Kooy nam een 0-3 zege mee bij Arkas Spor. Ook hier was de tweede set met 26-28 spannend, de andere twee eindigden met 17 en 19 punten voor de thuisploeg. Kooy scoorde 17 keer. Ziraat Bankasi won thuis met 3-0 (16, 13, 21) van Spor Toto. Ter Maat maakte er 10, Tuinstra speelde niet.

Bij de dames won VakifBank met 3-0 (16, 15, 21) van P.T.T. Sarah van Aalen scoorde 1 puntje tijdens invalbeurten. En de ploeg van Celeste Plak leed op eigen veld een 2-3 nederlaag tegen Kuzeyboru. Met 25-19 kon Besiktas in de vierde set de tiebreak afdwingen, die werd vervolgens met 11-15 verloren. Plak scoorde 17 keer.

In Frankrijk was er na een handvol nederlagen op rij eindelijk weer eens een zege voor Tours, de ploeg van Michaël Parkinson. Zijn ploeg won thuis met 3-1 van Poitiers. Na 25-23 en 23-25 maakten 25-21 en 25-22 de winst perfect.  Parkinson scoorde 9 keer.

Nantes van Marrit Jasper boekte een vlotte 3-0 zege op Chamalières. De gasten kregen per set 18, 16 en 20 punten mee in de wat totalen aan eigen punten betrof met 61 om 36 punten geëindigde score. Marrit Jasper nam 14 punten voor haar rekening.

Venelles van Laura Jansen verloor met 3-1 van Nancy. Met 23-25 in de derde set was er nog hoop op een tiebreak, maar die werd door Nancy met 25-15 verijdeld. Laura Jansen scoorde 4 keer tijdens de 2 sets in de basis.