Geen verrassingen in Italiaanse Serie A1

VoV, 21-11-2023.  5:08 uur. In de Italiaanse Serie A1 bij de dames waren een aantal wedstrijden waarbij geen Nederlandse inbreng kon zijn en een aantal waar dat wel kon maar niet was.

Bij Chieri ’76 vs. Trentino (3-1), Firenze vs. Busto Arsizio (3-0) en Cuneo vs. Scandicci (1-3) waren geen landgenotes actief. Ekaterina Antropova (25), Britt Herbots (15) en Zhu Ting (15) namen in dat laatste duel samen 55 punten voor hun rekening in de met 11-25, 19-25, 25-18 en 20-25 gewonnen sets.

Conegliano van Robin de Kruijf, die geen speeltijd kreeg, won met 0-3 (15, 22, 17) bij Bergamo. En Vallefoglia van Laura Dijkema verloor thuis met 0-3 via de kleinst mogelijke verschillen (27-29, 23-25, 23-25) van Novara waar Anne Buijs niet in actie kwam. Dijkema speelde wel drie sets, maar scoorde niet.

Casalmaggiore van Juliët Lohuis verloor met 2-3 van Volley Roma, de voormalige ploeg van Celeste Plak. Na 25-22 en 22-25 was er een volledig evenwicht, Roma pakte met 26-28 een 1-2 voorsprong, die Casalmaggiore via 25-21 weer ongedaan maakte. In de beslissende vijfde set had Roma met 13-15 net dat beetje meer over dan de thuisploeg. Juliët Lohuis scoorde 5 keer. Haar team had de betere eigen score (73 om 67 punten) maar ook de hogere foutenlast (30 om 23 punten).

Vero Volley Milano won met 3-0 van Pinerolo, dat op 16, 19 en 17 punten per set bleef steken. Nika Daalderop maakte 13 punten, Tessa Polder kwam tot 3 treffers.

Bij de mannen in Italië zaten bij Perugia vs. Piacenza 3.500 fans op de tribune die na vijf sets de thuisploeg met 3-2 zagen winnen. Via 20-18 in de beslissende vijfde set. Na de 0-2 achterstand werd met 26-24 in de vierde set de tiebreak afgedwongen, die dus de winst opleverde. Robbert Andringa had in alle sets invalbeurten, hij scoorde 1 keer.

Padova van Fabian Plak won thuis met 3-1 van Verona. Na de 2-1 (25-17, 13-25, 25-20) viel de beslissing met een 25-23 zege in de vierde set. Plak scoorde 7 keer, waarvan 3 keer blokkerend.