Team Jasper en Boonstra te sterk voor Stuttgart.

VoV, 21-11-2023. 5:00 uur. Met een sterke voorstelling via een solide teamprestatie en heel veel vechtlust heeft SC Dresden zaterdag in Stuttgart een 1-3 zege behaald tegen de hanterende Duitse kampioen MTV Stuttgart.

Het werd 1-3 via de setstanden 23-25, 25-23, 16-25 en 23-25. Alleen in de derde set waren de bezoekers de veel betere ploeg, de ander drie sets waren de verschillen minimaal. Het was de vijfde opeenvolgende zege van Dresden in dit Bundesliga seizoen en tevens maakten ze aan een lange serie nederlagen tegen Stuttgart een einde. Sinds april 2021 hadden ze niet meer van deze tegenstander gewonnen.

Bij Stuttgart kwam Vera Mulder niet in actie, SC Dresden liet Famke Boonstra aan de kant. Hester Jasper (13) scoorde alleen vaker voor Dresden dan Eline Timmerman (5), Britt Bongaerts (4) en Jolien Knollema (2) samen voor Stuttgart, waarbij Timmerman en Knollema niet alle sets in de basis stonden.

USC Münster van Demi Korevaar, die vanwege een schouderblessure nog niet in actie kwam, verloor thuis van SC Potsdam. Met 0-3 via 24-26, 20-25 en 17-25. Tien eigen punten meer en vijf punten minder in de foutenlast maakten het verschil in het voordeel van de bezoekers. Op de beslissende momenten, met name in de eerste set, was de thuisploeg niet koelbloedig genoeg om de set te beslissen of in hun voordeel te laten kantelen.

SC Schwerin liet de volle puntenbuit bijschrijven bij de Rote Raben in Vilsbiburg. Via de setstanden 22-25, 16-25 en 14-25 werd er een duidelijke 0-3 zege behaald. Elles Dambrink werd MVP, zij scoorde 16 keer. Nova Marring maakte 13 punten en Indy Baijens 8. Bij de Rote Raben had Britte Stuut 2 keer succes, Kim Klein Lankhorst had in de derde set een basisplaats, daarvoor waren er invalbeurten. Aanstaande woensdag staan de teams in de Duitse Beker weer tegenover elkaar.

De zilveren MVP-medaille bij VfB Suhl tegen Ladies in Black Aachen ging naar Jolijn de Haan. Zij scoorde 10 keer in de met 3-0 (19, 23, 17) verloren wedstrijd van haar team. Spelverdeelster Fleur Meinders begon één set in de basis en had daarnaast enkele invalbeurten, net als Nicole van de Vosse, die tijdens haar speelminuten 5 keer scoorde. Het was de zesde opeenvolgende nederlaag van de dames in het zwart.

VC Wiesbaden won thuis met 3-0 van Neuwied via de setstanden 25-12, 25-14 en nogmaals 25-12. Dan lijkt het ons overbodige om te vermelden dat de ploeg van Noa de Vos, die tijdens invalbeurten 3 keer scoorde, de veel betere ploeg was. Hetgeen we dan ook niet doen.