Vizier op volleybal

 

Ontwikkelingen binnen de selectie van Active Living Orion

VoV, 16-05-2022. 16:31 uur. De selectie van het Doetinchemse Eredivisieteam is uitgebreid met de komst van passer/loper Edson Felicissimo. De Braziliaanse aanvaller is een bekend gezicht op de Nederlandse velden, hij speelde van 2010 tot 2013 in Nederland. In het seizoen 2010/2011 won hij met Rivium Rotterdam het kampioenschap door in de play-offs Langhenkel Volley (destijds de naam van Orion) te verslaan. De twee seizoenen erna speelde Felicissimo in Groningen voor Abiant Lycurgus. De ervaren Felicissimo (37) kent een indrukwekkende volleyballoopbaan. Vanuit Brazilië speelde hij in Zwitserland, Frankrijk, Nederland en België.

Coach Dirk Sparidans werkte in zijn actieve spelerscarriere samen met Felicissimo bij Lindemans Aalst. Met name zijn karakter, drive en uitstraling vormen een welkome aanvulling voor technisch directeur Pim Kamps: “Met Edson halen we een potentiele publiekstrekker naar Doetinchem. Hij is zeer ervaren maar speelt, traint en werkt als een jong talent. Hiermee past hij uitstekend bij de uitstraling van Active Living Orion. Bijkomend voordeel is dat Edson op meerdere plekken uit de voeten kan, hij heeft regelmatig als diagonaal gespeeld.”

De tweede aanwinst voor volgend seizoen is middenman Robin Ottenhof. De 195m lange hoofdblokkeerder komt van Topdivisionist Zaanstad over. Afgelopen seizoen trainde Ottenhof regelmatig mee bij de selectie van Sparidans en dat levert hem een plek op in het team voor volgend seizoen. “Robin is een enorm gedreven jongen die wil kijken waar zijn top ligt. Zijn houding om er vol voor te gaan is mooi om te zien. Het zal voor hem een jaar worden waarin hij leert wat topsport inhoudt.” Met het aantrekken van Ottenhof is de midden-positie bezet met vier spelers.

Naast de komst van nieuwe spelers neemt Active Living Orion ook afscheid van spelers. Joonas Jokela, Jan Helenius, Mikkel Hoff en Tijmen Laane zijn volgend seizoen niet meer in Doetinchem te bewonderen. De selectie wordt nog uitgebreid met een spelverdeler en een diagonaal.

gh @ VoV, persbericht en foto’s via Anouk ter Bille, manager Sport en Business Stg. Orion Topvolleybal Doetinchem.