Onze landgenoten in Italiaanse Serie A1.

VoV,29-11-2021. 7:46 uur. Met de 75ste zege op rij en door voor de tiende keer dit seizoen in de Serie A1 ongeslagen te blijven heeft Conegliano van Robin de Kruijf de voorsprong op achtervolger Novara met een puntje vergroot. Conegliano won met 1-3 bij Scandicci, Novara met 2-3 bij Busto Arsizio.

Blijkens de 25-23 en 24-26 in de eerst twee sets had Conegliano het tot aan de derde set niet gemakkelijk. Daarna zorgde o.a. Egonu (totaal 28 treffers) dat hun record niet in gevaar kwam. Robin de Kruijf kon 10 punten aan de zege bijdragen.

Bij Busto Arsizio vs. Novara was er een hoofdrol bij de thuisploeg voor het duo Gray en Mingardi die respectievelijk 24 en 21 punten scoorden. Ofwel 45 van de 77 eigen punten. Bij Novara deden Bosetti en Daalderop daar met 16 en 15 wel voor onder, maar aan het eind stond hun ploeg met de armen omhoog. Ze wonnen in vijf sets. Na de 25-11 in de derde wist Novara met 23-25 de verlenging te forceren, die ze met 12-15 wonnen.

Yvon Beliën en Jolien Knollema leden met Firenze een 3-2 nederlaag bij Chieri. De 2-0 achterstand kon via 19-25 en 23-25 nog gerepareerd worden, maar daarna was Chieri, met een scorende hoofdrol voor de Belgische Kaja Grobelna, die 23 punten maakte, met 15-8 de sterkste. Beliën scoorde 11 keer, Knollema 1 keer tijdens een invalbeurt.

Lise van Hecke, een andere Belgische speelster in de serie A1, was met 23 punten belangrijk voor Monza, dat met 2-3 van Cuneo won. Haar collega, de Poolse Stysiak, maakte 21 punten. Daar kon de ploeg van Marrit Jasper, zij scoorde 14 keer, niet tegenop.

Perugia van Britt Bongaerts verloor met 3-1 bij Vallefoglia. Na drie keer 22 punten per set voor de verliezende partij stond het 2-1 voor Vallefoglia, met 25-21 haalden ze de volle buit binnen. Bongaerts scoorde 2 keer. De foutenlast (22 om 34) deed haar ploeg de das om, gezien de eigen score van 63 om 68 punten.

Verder won Roma met 3-2 van Bergamo en was Casalmaggiore met 0-3 te sterk voor Trentino.

In de stand gaat Conegliano met 10-27 aan de leiding, Novara is tweede met 9-22. Firenze staat zevende (9-15), Cuneo twaalfde (9-8) en Trentino is laatste met 9-5.

Bij de mannen in Italië won Modena met 3-0 (27-25, 25-22 en 25-21) van Verona door o.a. 15 punten van Nimir Abdel-Aziz. Van Garderen had een invalbeurt en scoorde niet. Ondanks 26 punten van Niels Klapwijk leed Ravenna een 2-3 nederlaag tegen Milano, de ploeg van de Oranje bondscoach Piazzazege. De 0-2 achterstand kreeg met 12-15 in de vijfde set een verliezend einde.

Cisterna van Twan Wiltenburg verloor met 0-3 van koploper Civitanova, Wiltenburg scoorde 1 keer tijdens een invalbeurt. Thijs ter Horst had ook een invalbeurt bij Perugia, dat met 1-3 bij Padova won. Hij scoorde niet.

Perugia staat na Civitanova (11-28) met 8-22 op de tweede plaats. Modena is zesde (8-14), Cisterna negende (8-9) en Ravenna dertiende en laatste met 10-2.