Oostende verliest van koploper, weer winst Stuttgart

VoV, 10-03-2022. 10:13 uur. Hermes Oostende heeft gisteravond een 3-2 nederlaag geleden bij koploper VDK Gent en daarmee de kansen op een top 4 klassering zo goed als verloren. Ze staan nu zesde (15-23), Asterix Avo is vierde (15-26). De laatste wedstrijden van het reguliere seizoen gaan voor deze teams tegen Michelbeke (vs. Oostende) en Antwerpen.

Oostende, dat zonder Merle Baasdam aantrad, nam een 0-2 voorsprong (18-25, 19-25) maar kon de volle buit in de volgende twee set s niet binnenhalen (25-21, 25-15). Het bleef na 15-13 in de vijfde set bij dat ene puntje. Loladina Zwaanswijk scoorde 13 keer, Lisa Nobel 7 keer tijdens twee invalbeurten en een basisplaats in de vijfde set en Fanny Lafeber nam 2 punten voor haar rekening tijdens invalbeurten.

Verder won Charleroi gisteravond met 3-0 van Antwerpen.

In Duitsland heeft MTV Stuttgart de ongeslagen status behouden. Ze versloegen VfB Suhl met 3-0 via 25-17, 25-21 en 27-25 en blijven uiteraard koploper. Eline Timmerman stond drie sets in de basis en maakte 10 punten, Juliët Lohuis en Hester Jasper hadden invalbeurten waarin ze respectievelijk 2 dn 3 keer scoorden. Bij Suhl maakte Laura de Zwart 3 punten en scoorde Annick Meijers 5 keer.

Verder won Potsdam van Sarah van Aalen met 1-3 bij Erfurt.

In Italië verloren zowel Britt Bongaerts als Yvon Beliën en Jolien Knollema hun midweekse partijen. Perugia van Bongaerts leed op eigen veld een 1-3 nederlaag tegen Chieri ’76, Firenze verloor uit bij Bergamo met 3-2, nadat ze een 2-0 achterstand ongedaan hadden gemaakt.  In de vijfde set bleef Bergamo foutloos, zonder scores voor de tegenpartij, en won de tiebreak met 16-14.

Bongaerts scoorde 2 keer, Beliën 12 keer en Knollema 2 keer tijdens haar invalbeurten in de eerste en derde set en haar basisplaats in de tweede. Firenze staat zevende, Perugia derde van onderen.

Bij de mannen in Italië behaalde Modena een 3-1 zege op hekkensluiter Ravenna. Van Garderen (18) en Abdel Aziz (22) namen 40 van de totale eigen score van 69 punten voor hun rekening. Klapwijk speelde niet bij Ravenna. Modena is vierde (22-28), Perugia eerste (22-61) en Ravenna laatste.

In Brazilië won Anne Buijs met Praia Clube met 3-0 van de nummer voorlaatst Curibita. Via 25-11, 25-16 en 25-20. Anne Buijs scoorde 8 keer, haar ploeg is nog steeds koploper (21-55) voor Minas (21-52).

En in Polen verloor Michael Parkinson met Radom met 0-3 van Rzeszow. Via 21-25, 26-28 en 16-25. Parkinson scoorde 3 keer.