Koploper Sudosa verliest in Borne

VoV, 10-03-2022. 12:46 uur. Na een weekend vrij te zijn geweest, was het weer tijd voor een wedstrijd. Deze week stond de wedstrijd tegen Apollo 8 dames 2 op de planning en mochten wij naar Borne afreizen.

De reis startte niet voorspoedig. Door een ongeluk was het lastig om allemaal bij ons vertrekpunt aan te komen, maar na meerdere omwegen en stukjes te voet, was het toch gelukt om te vertrekken. Alleen wel wat later dan gepland. Onze chauffeur zorgde ervoor dat we optimaal konden genieten van al het moois in Borne en omstreken, waardoor we de dieren bingokaart weer konden vullen.

In de sporthal wachtte Lesley ons al op. Snel klaar maken en op naar de voorbespreking. In de sporthal wachtten lekker liedjes ons al op en konden we beginnen. De wedstrijd begonnen we met Danique, Beau, Helga, Suzanne, Annelien, Anike en Manon.

Vanaf het moment dat de wedstrijd begon was Apollo tot op het bot gemotiveerd om te winnen en dat lieten zij merken met een sterke service. Vanaf het eerste moment begonnen wij niet goed aan de wedstrijd en konden wij niet goed in ons spel komen. We keken gedurende de eerste set steeds tegen een achterstand van vier punten aan en konden niet goed meer bij komen. Met 25-20 op het telbord was de eerste set voor Apollo.

Net als in de eerste set liepen wij de tweede set achter de feiten aan. Het was een wedstrijd waarin het lastig was om directe punten te maken. Apollo trok in de rally’s vaker aan het langste eind dan dat wij deden. Dit resulteerde dan ook in een verlies van de tweede set met 25-19.

Eén ding was duidelijk, er moest iets veranderen. Dat deden Lesley en Erwin door de opstelling om te gooien. En met resultaat. We begonnen de derde set met een sterke serviceserie van Suzanne en Beau, waardoor we met een grote voorsprong de eerste time-out in gingen. Deze voorsprong konden we goed vasthouden, waardoor we de derde set wonnen met 12-25.

Dit was echt een wedstrijd waarin het ging om wie de beste service in huis had. Apollo was daarin duidelijk de betere ploeg. Waar zij lekker stonden te spelen, hadden wij te maken met een off-day. Het werd dan ook onze tweede nederlaag van het seizoen. Met 3-1 verloren we de wedstrijd. Snel vergeten en weer een week hard trainen!

Volgende week zaterdag spelen wij om 16:00 uur tegen VC Sneek dames 2 in de Sneker sporthal.

gh @ VoV, verslag eb foto via Susanne Benninga. Sudosa-Desto Dames 1.