Vizier op volleybal

 

Oranje begint als koploper aan returns

NlvsOostenrijk

VoV, 18-09-2016. 7:10 uur. De Nederlandse volleybalploeg heeft gisteren de eerste ronde van de EK kwalificatie wedstrijden in Turkije met een 3-1 zege op Oostenrijk afgesloten.  Alleen in de eerste set was het tot na de normale speelduur spannend (30-32), daarna was de Oranje equipe van Vermeulen met twee keer 25-20 en 25-21 drie keer een redelijk maatje te groot voor de Oostenrijkers.

Bondscoach Gido Vermeulen: “We speelden eergisteren tegen Turkije een lange wedstrijd en hadden gisteren een beetje moeite om op gang te komen. Ook omdat Oostenrijk vooral in de eerste set, mede door forse servedruk, een prima partij speelde. Na het verlies in de eerste set pakten we het initiatief terug en controleerden de wedstrijd. En omdat we de betere ploeg waren verdienden we het ook om te winnen.”

De Oostenrijkse coach Michael Warm had gezien dat zijn ploeg goed was begonnen. “Maar na de eerste set gingen we teveel fouten maken, hetgeen cruciaal was voor de afloop van de wedstrijd.”

Volgend weekend (vrijdag 23 t/m zondag 25 september) valt de beslissing in deze poule in Koog aan de Zaan. De Lange Mannen (11de op Europese ranglijst) spelen dan opnieuw tegen Turkije (15de ), Wit-Rusland (19de ) en Oostenrijk (25ste ).  

De winnaar van deze poule na zes wedstrijden plaatst zich direct voor het EK Volleybal 2017 in Polen. De nummer twee van de poule speelt begin oktober een thuis- en uitwedstrijd tegen de nummer twee uit poule B (Portugal, Finland, Denemarken of Zweden). De nummers drie en vier zijn uitgeschakeld voor deelname aan het EK.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV. blok van Dijk (12) en Diefenbach.