Vizier op volleybal

 

Oranje Dames ter voorbereiding OKT naar Japan

VoV, 07-09-2023. 5:48 uur.  Direct na het succesvol verlopen EK moet de Oranje damesploeg opnieuw aan de bak in een belangrijk toernooi, deze keer een eind van huis. Een paar dagen rust moesten voldoende zijn om de batterij weer op te laden voor de voorbereiding in Japan op het spelen van het OKT in Ningbo in China van 16 t/m 24 september.

In die periode speelt Oranje in poule A tegen China, Servië, Dominicaanse Republiek, Canada, Tsjechië, Mexico en Oekraïne. De nummers 1 en 2 van de drie OKT-poules krijgen een startbewijs voor de Olympische Spelen in Parijs.

Selectie: Bondscoach Felix Koslowski heeft geen wijzigingen aangebracht in de EK selectie, dus reizen er opnieuw drie spelverdeelsters mee. Nova Marring, die hersteld is van haar enkelblessure, neemt de plaats van Hester Jasper weer in. Britte Stuut wordt als extra mid meegenomen in de voorbereidende trainingsstage, daarna keert zijn naar Nederland terug. Die oefenstage bestaat o.a. uit drie wedstrijden op 9, 10 en 11 september tegen Japan.

De selectie bestaat dus uit:

  • Spelverdeelsters: Sarah van Aalen, Brit Bongaerts en Laura Dijkema
  • Libero’s: Florien Reesink en Kisten Knip
  • Diagonalen: Celeste Plak, Elles Dambrink
  • Passer lopers: Nika Daalderop, Marrit Jasper, Jolien Knollema en Nova Marring
  • Midspeelsters: Juliët Lohuis, Indy Baijens en Eline Timmerman.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.