Vizier op volleybal

 

Oranje in voorbereiding op European League

VoV, 12-05-2018. 14:50 Vandaag speelt  de Oranje mannenploeg hun eerste interland van het jaar. In Sportcentrum Arcus in Wijchen treft Nederland op Finland. Bondscoach Gido Vermeulen selecteerde zestien spelers voor deze wedstrijd. Dinsdag (in Almelo) en donderdag (in Apeldoorn) speelt Oranje nog twee oefenduels, dan is Japan de tegenstander.

Nederland oefende tegen deze landenteams om zich voor te bereiden op de Golden European League. Dit toernooi begint op 20 mei in Doetinchem met de wedstrijd tegen het sterke Slovenië.

Het programma in de Golden European League is: 20-05  Nederland – Slovenië  in Doetinchem,  23-05  Turkije – Nederland in Van, Turkije. 26-05  Nederland – Oekraïne in Apeldoorn, 30-05  Oekraïne – Nederland in Ivano Frankivsk, Oekraïne. 02-06  Nederland – Turkije in Sliedrecht. 06-06 Slovenië – Nederland in Maribor, Slovenië

Op 13-06  zijn de halve finales van de Final Four in Karlovy Vary, Tsjechië en op 14-06  is er ook de  finale van de Final Four.

Tegen Finland kan Vermeulen beschikken over zestien spelers. Gedurende de week wordt de selectie teruggebracht naar veertien. Jeroen Rauwerdink en Thomas Koelewijn krijgen voorlopig rust, zij stromen later deze zomer in.

De selectie bestaat uit:

Spelverdelers:  Daan van Haarlem en Wessel Keemink

Libero’s:  Dirk Sparidans en Just Dronkers.

Diagonalen:  Wouter ter Maat,  Nimir Abdelaziz  en Sjoerd Hoogendoorn

Passer – Lopers: Gijs Jorna, Maarten van Garderen, Thijs ter Horst, Robbert Andringa en Ewoud Gommans.

Midspelers:  Jasper Diefenbach, Michael Parkinson, Fabian Plak en Tim Smit.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto FIVB.