Oranje Jongens U17 verliezen van Griekenland.

VoV, 23-04-2023. 5:39 uur. Na de winst op de eerste wedstrijddag bij het EKK door de U17 jongensploeg tegen Tsjechië was er gisteren een 0-3 nederlaag tegen gastland Griekenland. Via de setstanden 15-25, 25-27 en 22-25 leed Oranje voor 400 toeschouwers een nederlaag zonder setwinst.

Het gastland was op alle onderdelen van het spel de betere ploeg. Via aanvallende scores met 32 om 36 punten, blokkerend met 4 om 9 kill-blocks en serverend met 5 om 8 aces. Ook in de foutenlast scoorden ze minder vaak voor Oranje dan omgekeerd (24 om 21). Bram van der Wel werd topscorer bij Oranje met 15 punten, Stef Koezema kwam ook in de dubbele cijfers, hij scoorde 11 keer.

In de openingsset keek Oranje al vlot tegen een grote achterstand aan (3-9, 6-13 en 7-17) Stef Koezema en Michael Jansen konden het verschil tot 12-22 op tien punten houden, vervolgens bleef Griekenland die marge tot 15-25 vasthouden.

In set twee kwam Oranje na een 20-23 achterstand via scores van Bram van der Wel en Boris Thumann terug naar 24-24, had bij 25-25 aan twee rake klappen genoeg voor de winst, maar zag die klappen worden uitgedeeld door de thuisploeg voor de 25-27 setzege en 0-2 stand.

In de derde en laatste set ging de strijd tot 19-19 gelijk op. Griekenland maakte het verschil naar 19-22 en sloot met 22-25 af.

De stand in de poule met achtereenvolgens gespeelde en gewonnen wedstrijden en behaalde punten is nu:

• 1> Griekenland 2-2-6
  • 2> Tsjechië 2-1-3
  • 3> Nederland 2-1-3
  • 4> Israël 2-0-0

Met vandaag nog de wedstrijd te spelen tegen Israël heeft Oranje alle kans om zich bij de eerste twee, die een EK deelname ticket krijgen, te plaatsen.

PS: Door de uitslag bij het EKK van de na Oranje vs. Spanje gespeelde wedstrijd is de Oranje meiden U17 ploeg zeker van deelname aan het EK U17.