Vizier op volleybal

 

Oranje kent Golden League tegenstanders

VoV, 14-12-2018. 6:02 uur.  De poule-indeling voor de Golden European League van 2019 is bekend. De Oranje heren zijn ingedeeld in poule B, ze zijn als groepshoofd ingedeeld bij de titelverdediger Estland, Spanje en Kroatië. Een zeer uitdagende en interessante poule voor de Lange Mannen. De Golden European League start in het weekend van 25 en 26 mei.

In de Golden European League spelen de beste Europese landen die niet meedoen aan de FIVB Volleyball Nations League. De poule-indeling voor de Golden European League werd gemaakt op basis van de meest recente Europese ranking, Nederland staat daarin op de negende plek. Dankzij het goede WK stegen de Lange Mannen twee plaatsen.

Alleen België staat hoger op de ranking, die zijn poulehoofd in poule A. Nederland treft komende zomer Estland, Spanje en Kroatië. Dat betekent dat ze gaan strijden met de winnaar van de Golden European League van 2018: Estland. Spanje is een tegenstander waar Oranje al vele duels mee uitvocht, ze staan ook in 2019 weer tegenover elkaar.

Kroatië won de Silver European League van 2018 en promoveerde daardoor naar de Golden European League. Het worden mooie wedstrijden voor de Lange Mannen. De Europese strijd start in het weekend van 25-26 mei.

Drie keer thuis:  Het gaat om een dubbele competitie, Nederland zal dus drie thuiswedstrijden spelen. Waar en wanneer zal later bekend worden, het hele schema van de Golden European League wordt nog in elkaar gezet en zal binnenkort bekend worden gemaakt. De winnaar ontvangt 125.000 euro.

In 2018 eindigde de Oranje heren nipt als tweede in de poule achter Turkije. Dit jaar zal Oranje alles geven om zich wel te plaatsen voor de Final Four van de Golden European League.

gh @ VoV, bron Nevobo. Logo CEV.