Vizier op volleybal

 

Stuivertje wisselen op podium 1AH?

VoV, 14-12-2018. 6:12 uur. Nadat in de Eredivisie en de Eerste Divisie bij de dames de eerste selecties en de reserves van VC Sneek en Springendal Set – Up ’65 onlangs met elkaar de strijd aangingen in de bekercompetitie en voor de punten is het nu de beurt aan de mannen van beide verenigingen om de degens te gaan kruisen.

In de Eerste Divisie A bij de mannen staat voor zaterdag VC Sneek vs Set – Up ’65 op het programma, Set – Up is derde (10-34) en Sneek zevende (10-21).  Set-Up heeft van vorige week een 4-0 thuiszege in de bagage, Sneek leed op eigen veld een 1-3 nederlaag. De gasten zullen hun slechte uitresultaten van de laatste twee wedstrijden met winst weer wat willen opfleuren, Sneek zal hetzelfde willen doen met hun thuisscore. Een mooie uitgangspositie voor een interessante wedstrijd.

Een wedstrijd die van hetzelfde ranglijstkaliber, qua standen, wordt er in Amersfoort gespeeld. Tussen AVV Keistad (2de, 10-35) en Orion Volleybal Doetinchem II (6de, 10-22). Ook vier plaatsen op de ranglijst en dertien punten verschil scheiden deze teams van elkaar, net als de partij die in Friesland gespeeld gaat worden. En ook de uitgangspositie is vergelijkbaar. Orion verloor vorige thuis, Keistad won uit. Als laatste resultaten dus een verliezer en een winnaar tegen elkaar. Orion zal de rollen willen omdraaien, Keistad wil het liefst alles bij het oude laten. Verliezer blijft verliezer, winnaar blijft winnaar. We zullen zien hoe het wordt.

Axell Claims Sovoco (4de, 10-28) ging vorige week met een mooie 1-3 zege in de tas uit Sneek weg. Zaterdag staat er een thuisduel gepland, tegen Hovoc (10de, 10-18). De gasten namen afscheid van de laatste plaats en de rode lantaarn en zullen deze liever ook niet weer als hun eigendom terug willen zien. Een goed resultaat in Amersfoort is daarom welkom om de opwaartse reis door de ranglijst te vervolgen. Sovoco zal de aansluiting met de teams op het podium niet willen verliezen. Tegenstrijdige belangen, altijd goed voor een mooi duel.

Koploper SURFspot.nl USV Protos (10-37) speelt thuis tegen Scylla (10-20). Voor Scylla de laatste wedstrijd van 2018, Protos moet volgende week ook nog een keertje ‘de wei in’. Bij Set-Up verloor Scylla vorige week met 4-0, Protos won uit bij Orion II. Wellicht is de conclusie dat de thuisploeg een hele goede kans maakt om ook in dit duel als winnaar van het veld te stappen aannemelijk. Al is dat natuurlijk geen vanzelfsprekendheid. Er zijn duizend en één reden waarom dat niet van toepassing hoeft te zijn, daar hoeft Scylla er maar één van te gebruiken.

De twee hekkensluiters van deze divisie spelen een thuiswedstrijd tegen laten we zeggen middenmoters in de stand. Rode lantaarndrager Avior (9-14) krijgt Focus4U Woudenberg (5de, 9-23) op bezoek en FOOX Olhaco (10-18) neemt het op tegen E.V.V. Bultman – Hartholt (8ste, 8-20).

Olhaco dat in de laatste twee thuiswedstrijden aantoonde dat hun volleybalvesting in Hoogeveen moeilijk te nemen is kan met een goed resultaat zomaar een aantal plaatsen stijgen. De nummer vijf in de stand heeft immers maar vijf punten meer. Avior heeft een paar goede resultaten nodig om veel opwaarts te gaan, maar dat zal dit jaar niet meer lukken, omdat ze zaterdag hun laatste wedstrijd van 2018 spelen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.