Vizier op volleybal

 

Oranje mannen op bezoek in Estland.

VoV, 01-06-2019. 13:12 uur. Estland pakt morgen meteen goed uit, zij laten hun dames en heren team op dezelfde dag thuis spelen in respectievelijk de European Silver en Golden League. Beide duels worden gespeeld in de sportzaal van de Universiteit van Tartu, de dames beginnen om 17.00 uur, de mannen om 20.00 uur.

Estland speelde, net als Nederland,  twee wedstrijden in poule B, twee keer werd verloren. Van Spanje en Kroatië, tegen de teams waartegen Oranje een zege via in de tiebreak boekte. Nederland gaat aan kop met twee overwinningen en 4 punten, Kroatië en Spanje hebben hetzelfde aantal punten, maar slechts één zege. Zoals in alle Europese competities geldt in de European Golden League ook het aantal zeges als eerste criterium voor bepaling van de stand. Dus was het uiterst belangrijk dat Oranje de vijfsetters voor zich besliste.

Volgens bondscoach Gheorghe Creţu van Estland is Nederland de sterkste tegenstander in de poule. . “Ze hebben alle sterren in hun selectie zitten. Nederland is een zeer goed team dat scherp speelt en heeft laten zien heel veel in hun mars te hebben. We proberen ons ten opzichte van de eerste twee wedstrijden te verbeteren, waarbij we absoluut een stuk agressiviteit moeten toevoegen aan hetgeen we tot nu hebben getoond. Ik hoop dat het publiek in Tartu de weg naar de hal weet te vinden en ons onvoorwaardelijk zal steunen. We doen er alles aan om de eerste zege voor onze fans binnen te halen.”

Estland organiseert de Final Four van de Golden League en is daardoor automatisch geplaatst. In de drie poules van de European Golden League plaatsen zich de drie winnaars daarvoor en wordt Estland als vierde ploeg daaraan toegevoegd. Op dit moment zijn Turkije, Nederland en Wit Rusland de teams aan kop in de poules. Als Estland poule B wint, waar het tot nu toe niet op lijkt, dan wordt over de drie poules gekeken naar welk land de beste nummer twee is.

Bondscoach Gheorghe Cretu is bij de eerste twee wedstrijden nog niet in zijn sterkste opstelling aangetreden. Na het clubseizoen kregen spelers als Oliver Venno (Galatasaray), Robert Täht (van Arkas Izmir), Ardo Kreek en Rait Rikberg rust en zij zullen tegen Oranje ook nog niet van de partij zijn.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.