Vizier op volleybal

 

Ostrava: Keizer/Meppelink bij laatste vier

VoV, 01-06-2019. 17:30 uur. Sanne Keizer en Madelein Meppelink hadden zich via de verliezersronde in de poule (winst tegen Stubbe / van Iersel) en een zege in de tussenronde voor de achtste finale naar de laatste zestien gespeeld. Daarin troffen zij de winnaar van poule H, het Braziliaanse duo Carolina Solberg Salgado / Maria Antonelli, dat zich via zeges op Ludwig / Kozuch (2-1) en Pavan / Melissa (2-0) rechtstreeks voor deze ronde had geplaatst. Het Braziliaanse duo was 17de in Xiamen, 9de in Itapema en 5de in Jinjiang geworden. Ze zullen zich ongetwijfeld hebben voorgenomen om die opgaande lijn in Ostrava door te trekken.

Maar daar stak het Nederlandse duo een stokje voor.  Reeds vroeg in de eerste set (bij 2-5)  had het BTN duo een drietal punten voor en gedurende de set werden dat er wel eens één of twee minder, maar ook wel eens wat meer. Keizer / Meppelink hielden steeds het initiatief, speelden een prima side out en bleven in de loop van de set ook steeds de leidende ploeg. Dat ze met 17-21 winst afsloten was terecht en logisch gezien het spelbeeld.

In set twee werd met 10-11 verplicht gerust, daarna bleef het voordeel tot aan het eind bij het Nederlandse duo. Een punt tegen werd met een punt voor beantwoord en zo ging het via 14-16 en 16-18 richting de eindstreep. Keizer / Meppelink pakten de belangrijke punten en het laatste na 18-20. Dus een 0-2 zege en door naar de kwartfinale.

Daarin speelden ze tegen Anniina Parkkinen / Taru Lahti – Liukkonen uit Finland, wier meest aansprekende resultaat dit jaar een derde plaats in Den Haag was. Met twee zeges waren ze als eerste in poule A geëindigd, in de achtste finale wonnen ze van Griekenland. Ze zijn als 17de geplaatst, tien plaatsen lager dan Keizer / Meppelink.

Bij 8-4, 15-10 en 17-12 in de eerste set had het Nederlandse duo een hele mooie voorsprong en met de finish in zicht leek het ook een snelle zege te worden. Echter kwamen de Finse dames terug in de wedstrijd en bij 19-19 stond het gewoon weer gelijk. Keizer / Meppelink kregen setpoint op 20-19, dat ging van de borden. Pas bij het setpoint voor 27-26 lukte het ze de set voor zich te beslissen.

In set twee waren ze opnieuw de betere ploeg, de verschillen waren klein maar wel in het voordeel van hen. Na de 8-7 stand konden Keizer / Meppelink tot 12-8 afstand nemen, Finland kwam nog één keer terug (13-11) maar had blijkbaar te veel gegeven, want na 18-15 kregen ze geen puntje meer mee. Keizer / Meppelink pakte met de 2-0 zege een hele mooie plaats in de halve finale, die morgen op het programma staat.

Natuurlijk informeren we u hoe het afloopt.

gh @ Vizier op volleybal. Foto’s FIVB.