Vizier op volleybal

 

Oranje mannen ruim voorbij Roemenië in Beach -VNC

VoV, 27-05-2023. 5:51 uur.  Na de vrouwen vorige week in Apeldoorn is het deze week de beurt aan de mannen in de CEV Beach Nations Cup. Beach Team Nederland is daarvoor met Brouwer/Meeuwsen en Van de Velde/Immers afgereisd naar Israël. Nederland is in Netanya als eerste geplaatst en kwam gisteren voor het eerst in actie.

In de poule heeft Nederland van Roemenië, Schotland en Israël weinig te duchten, maar Letland met Plavins/ Samoilovs en Tocs/ Bulgacs is een tegenstander om wel rekening mee te houden.

Nederland in een sterke opstelling aan de start. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn de kopmannen en het nieuwe duo Steven van de Velde en Matthew Immers is Team2 van TeamNL.

Nederland speelde de eerste wedstrijd tegen Roemenië, dat van Schotland had gewonnen. Nederland won zonder al te veel weerstand. Van de Velde/ Immers bleven met 21-13 en 21-12 heel ver bij hun Roemeense tegenstanders uit zicht en Brouwer/ Meeuwsen kregen met 21-17 en 14 een paar punten meer tegen.

Vandaag speelt Nederland eerst tegen gastland Israël. Letland treft Roemenië. Dat mag voor zowel Nederland als Letland geen enkel probleem opleveren en zal voor beide teams de volgende stap richting de poulefinale zijn.

Alleen de winnaars van de poules gaan door naar de finaleronde. Daarin is rechtstreekse plaatsing voor de finale van de Nations Cup in 2024 te verdienen en de winnaar van dat toernooi verdient een ticket voor het Olympisch beachvolleybaltoernooi in Parijs.

Er doen in totaal 35 landen mee. Zwitserland en Oostenrijk hebben zich vorige week al geplaatst voor de finaleronde, waarvan de speeldata en -plaats nog niet bekend zijn.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV/ FIVB.