Vizier op volleybal

 

Oranje mannenploeg doet Twente aan

VoV, 15-05-2018.  5:35  uur. Vanavond speelt de Oranje mannenploeg hun eerste interland van het tweeluik tegen Japan. Daarvoor is de ploeg van Gido Vermeulen te gast in Almelo, in de IISPA beginnen ze om 19:30 uur.  In de selectie van Vermeulen zijn de Twentenaren Wouter ter Maat (nr. 16)en Thijs ter Horst present. Als u de Oranje ploeg en de Twentenaren in actie wilt zien en als Tukker daarvoor niet ‘ver’ wilt reizen hebt u dus  vanavond de gelegenheid. IISPA Almelo, 19:30 uur. Nederland vs Japan  

Ter Maat kennen we nog maar al te goed van Rivo en Landstede Volleybal, Ter Horst joeg in het verleden al eens de ballen voor Twente ’05 uit Enschede tegen de vloer, maar dat is al weer even geleden. Het afgelopen seizoen speelde ter Maat in Parijs, bij Paris Volley en ter Horst in Zuid Korea, bij de Samsung Bluefangs.

Oranje oefende afgelopen weekend twee keer tegen Finland, een keer achter gesloten deuren en een keer ‘officieel’ in Wijchen. Die officiële wedstrijd werd met 3-0 gewonnen, ook de bonusset als toegift voor het publiek was voor Nederland. De oefencampagne dient voor Oranje als voorbereiding op het Golden European League Toernooi, dat op 20 mei in Doetinchem in de Achterhoek van start gaat. Voor en na Doetinchem speelt Oranje nog in Apeldoorn (17 mei oefenen tegen Japan, 26-05 vs Oekraïne) en in Sliedrecht (02-06 vs Turkije)

Tegen Japan, dat in voorbereiding is op hun poulewedstrijden in Frankrijk in de Volleybal Nations League (de Eredivisie van de wereld) kan Vermeulen een beroep doen op spelers, die afgelopen seizoen in diverse Europese landen en elders de kost verdienden.

Zo speelden Wessel Keemink en Just Dronkers in België. Wouter ter Maat,  Jasper Diefenbach, Michael Parkinson, Tim Smit en Dirk Sparidans in Frankrijk. Nimir Abdelaziz, Sjoerd Hoogendoorn en Maarten van Garderen in Italië, Robbert Andringa in Polen. Daan van Haarlem in Bulgarije, Gijs Jorna in Roemenië, Thijs ter Horst in Zuid – Korea, Fabian Plak een deel van het seizoen in Zwitserland en Ewoud Gommans in Nederland, bij Draisma Dynamo. Jeroen Rauwerdink (speelt in Griekenland) en Thomas Koelewijn (speelt in Frankrijk) voegen zich later deze zomer bij de Oranje selectie.

Het is dus een hele mooie gelegenheid om te zien hoe de Oranje mannenploeg ervoor staat. Op de FIVB World Ranking staat Japan, dat vooral bekend is om hun snelle spel en spectaculair verdedigen, op de 12de plaats en is Nederland 25ste . Een hele uitdaging dus voor Oranje zo vroeg in het internationale seizoen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.