Vizier op volleybal

 

Oranje opent Continental Cup vs. Estland

VoV, 17-06-2021. 4:36 uur. Tijdens de loting voor de CEV Beach Volleyball Continental Cup Final in Den Haag hebben zowel de Nederlandse mannen als de vrouwen Estland geloot.  Nederland is in dit toernooi bij beide sekses als eerste geplaatst en werd als gevolg daarvan gekoppeld aan de nummer zestien van de plaatsingslijst. Na bepaling van de rankschikking tijdens de loting bleek Estland in beide toernooien als zestiende te worden gerangschikt.

Opzet Continental Cup Finale: De Continental Cup wordt anders gespeeld dan een regulier beachvolleybaltoernooi. Het is een landencompetitie, ieder land wordt vertegenwoordigd door twee teams per sekse. Een ontmoeting tussen twee teams bestaat uit minimaal twee wedstrijden. Team 1 van Land A neemt het op tegen Team 2 van land B en vice versa. Bij een gelijke stand na twee wedstrijden wordt een golden match gespeeld om de winnaar te bepalen.

Achtste finales: De Continental Cup begint woensdag 23 juni met de achtste finales. Christiaan Varenhorst/ Steven van de Velde en Stefan Boermans/ Yorick de Groot treffen daarin dus Estland dat vertegenwoordigd wordt door Nõlvak/ Tiisaar en Lõhmus/ Korotkov. Bij de dames zullen Marleen Ramond – van Iersel/ Pleun Ypma en Katja Stam/ Raïsa Schoon het opnemen tegen Pikk/ Kure-Pohhomov en Soomets/ Hollas.  Op de dagen erna wordt het toernooi vervolgd met de kwartfinales en de halve finales, op zaterdag worden de finales gespeeld.

Als Nederland bij de mannen het OKT- toernooi wint gaat het olympisch startbewijs naar Varenhorst/ Van de Velde. Bij de dames moet bij winst een onderling duel bepalen welk van de twee deelnemende Nederlandse duo’s uitgezonden gaat worden.

Twee BTN-teams hebben zich via de olympische ranking al geplaatst voor Tokyo. Te weten Brouwer/ Meeuwsen, zij werden zesde op de plaatsingslijst en Keizer/ Meppelink hebben zich via een elfde plaats ook verzekerd van deelname. De Nevobo heeft deze duo’s al voorgedragen als deelnemers bij NOC*NSF.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron Nevobo. Foto FIVB.