Vizier op volleybal

 

Paula Boonstra naar Vasas Obuda in Hongarije.

VoV, 17-06-2021, 4:43 uur. Diagonaal Paula Boonstra vertrekt bij Paris St. Cloud en speelt volgend seizoen in Hongarije bij Vasas Obuda in Budapest. Na België en Frankrijk wordt dit haar derde buitenlands volleybalavontuur,

Zelf blikt ze er op de website van haar nieuwe ploeg als volgt terug: “Stap voor stap heb ik het volleybal geleerd, ben meerdere keren van team gewisseld. Toen ik trainde en speelde in talenten teams en volleybalscholen, zocht VC Sneek een diagonaal en bood mij een contract aan. Daar heb ik de eerste twee jaar van mijn carrière gespeeld.

Daarna was het een grote stap om vanuit Nederland naar België te gaan, de overgang daarna naar Frankrijk was minder groot dan verwacht, ook al was het niveau in Frankrijk wel een stukje hoger dan in België.

We hadden vorig jaar een moeilijk seizoen met Paris St. Cloud omdat niet alleen ik nieuw was in Parijs, maar bijna het hele team was vervangen. Helaas deden we het vanaf het begin niet echt goed en dat veranderde in de loop van het seizoen nauwelijks. Persoonlijk heb ik het volgens mij wel best redelijk goed gedaan” vertelde Boonstra.

“Ik ben benieuwd wat de Hongaarse competitie te bieden heeft. Ik wilde absoluut weg uit Parijs en toen Vasas me benaderde, hoefde ik er niet lang over na te denken. Ik kijk er echt naar uit om in de Extraliga te spelen. ”

Op de vraag wat de Vasas-fans van haar konden verwachten, antwoordde ze ‘veel’, want zij heeft ook altijd hoge verwachtingen van zichzelf. “Ik denk dat iedereen altijd alles wil winnen, dus ga ik er met Vasas voor om de Hongaarse beker en de titel binnen te halen! Dat zal niet gemakkelijke worden, maar we zullen ons best doen.  En volgens mijn teamgenoten tot nu toe ben ik vriendelijk buiten het veld, maar tegelijkertijd een ‘killer’ in goede zin van het woord binnen de lijnen. Ik hoop dat ik dit in zoveel mogelijk wedstrijden voor Vasas kan laten zien.”

Verder werd ook nog bekend dat Ewout Gommans in Roemenië verkast van Craiova naar Dinamo Bucuresti.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website Vasas Obuda.