Vizier op volleybal

 

Oranjeselectie (m) voor VNL in Ottawa bekend.

VoV, 05-06-2023. 15:43 uur. De selectie van de Oranje mannenploeg, die deze week in actie komt in de Volleybal Nations League, telt vier spelers die het afgelopen seizoen in de Eredivisie speelden. Woensdag treft Oranje in zijn eerste wedstrijd de Verenigde Staten.

De selectie van 14 spelers, die bondscoach Roberto Piazza heeft meegenomen naar Ottawa, wordt mogelijk voor de VNL-week in Rotterdam (20-25 juni) nog aangepast. Van landskampioen Draisma Dynamo zijn Sil Meijs en Niels Lipke opgenomen in het team, dat verder bestaat uit de Eredivisie-spelers Jasper Wijkstra (Active Living Orion) en Siebe Korenblek (Talentteam Papendal).

Nederland speelt zijn eerste vier wedstrijden van de Nations League in Ottawa. Woensdag (22.30 uur NL-tijd) is de Verenigde Staten de eerste tegenstander.

De ploeg van bondscoach Roberto Piazza is sinds enkele weken in training en rondde al een korte stage in Italië af. Eind mei speelde Oranje in Doetinchem en Zwolle twee oefenwedstrijden tegen Slovenië, die beide werden verloren. Daarin maakte het Eredivisie-viertal hun debuut voor Oranje. In die wedstrijden testte Piazza ook enkele internationals uit op andere posities.

De selectie bestaat uit:

  • Spelverdelers: Wessel Keemink en Sil Meijs
  • Diagonalen: Nimir Abdel-Aziz en Stijn van Tilburg
  • Midden: Twan Wiltenburg, Fabian Plak, Siebe Korenblek en Luuc van der Ent.
  • Passer/lopers: Robbert Andringa, Gijs Jorna, Maarten van Garderen, Jasper Wijkstra en Bennie Tuinstra.
  • Libero: Niels Lipke.

Dit houdt in dat o.a. Wouter ter Maat, Thijs ter Horst en Michael Parkinson zullen ontbreken op de trip naar Canada.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.