Vizier op volleybal

 

Transfer Kim Klein Lankhorst naar Bundesliga.

 

VoV, 06-06-2023. 5:35 uur. Spelverdeelster Kim Klein Lankhorst volgt het voorbeeld van Nova Marring en Jolien Knollema en gaat volgend jaar ook in de Duitse Bundesliga aan de slag c.q. aan de spelverdeling. Zij maakt de overstap van Cuneo in Italië naar de Rote Raben Vilsbiburg in Duitsland. Sudosa-Desto, Apollo 8 en Team 22 waren haar Nederlandse teams voordat ze aan het buitenlandse avontuur in Italië begon

“Kim heeft in Italië zeer belangrijke ervaringen voor de toekomst opgedaan” aldus hoofdtrainer Juan Diego Garcia Diaz van de Rote Raben. “Zij heeft heel veel balgevoel en een goede techniek”

“Ik wilde persé naar de Bundesliga” vertelde Kim zelf op de website van de Rote Raben. ‘De beslissing om naar de Rote Raben te gaan was makkelijk, want iedereen die ik over deze club sprak was zeer positief. Ik verheug me erop om mijzelf daar verder te ontwikkelen.”

Bij Rote Raben speelt volgend seizoen ook Britte Stuut, de libero’s Myrthe Schoot en Kirsten Knip kwamen ook al voor deze ploeg uit. En in een verder verleden droegen Iris Scholten, Marlies Wagendorp, Tess von Piekartz en Quirine Oosterveld ook al het Rote Raben tenue.

Britt Herbots speelt volgend jaar in Italië voor Scandicci. Voor de Belgische passer loper wordt dit haar vierde club in Italië. Ze kwam ook al uit voor Busto Arsizio, Novara en afgelopen seizoen voor Firenze. Daarvoor speelde ze in België bij Asterix Avo en in Frankrijk bij Mulhouse.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Rudy Biekart.