Orion en Donitas via vijfsetter naar zege

VoV, 14-10-2018. 8:37 uur. Met speelvrij voor IMS / Voltena en VV Utrecht en de wedstrijd tussen Peelpush en PDK Huizen voor vandaag op de agenda waren er in de  Topdivisie bij de dames gisteren maar vier wedstrijden. Drie keer won de uit spelende ploeg, alleen VoCASA kon alle punten in eigen huis houden.

IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles leed in Groningen wel een bijzonder pijnlijke 0-3 nederlaag. Alleen in de eerste set werd de twintig puntengrens aangetikt (20-25), daarna hield Laudame Financials VCN het vuur in de Groene Hel van Groningen op de waakvlam. De bezoekers gunden de thuisploeg in de sets erna maar 18 en 14 punten. Het ontvlamde niet bij Veracles, VCN had voor ieder opkomend vuurtje de brandblusser paraat en smoorde ieder brandje in de kiem.

Innovatiemakelaars.nl WSV Warnsveld nam tegen de OBEG Donitas een 2-0 voorsprong, maar kon daarna de winst niet over de streep trekken. Met 25-20 en 25-22 waren ze de eerste twee sets de winnende ploeg, daarna kantelde de wedstrijd naar Gronings voordeel. De 21-25 en 17-25 maakten  evenwicht op het scorebord, de nipte 13-15 bezorgde Donitas de twee punten winstpremie bij hun vertrek richting het Hoge Noorden, er één voor de thuisploeg achterlatend.

Bij VoCASA vs Alterno II wisselde het niveau in de tweede en derde set even niet mee van speelhelft. Het bleef aan dezelfde kant van het net. Die tweede set won VoCASA met 25-14, de derde ging met 16-25 naar de bezoekers uit Apeldoorn, Zij kwamen daarmee op 2-1 achter in sets en hadden het verlies buiten de deur kunnen houden, nadat ze de openingsset reeds met 25-21 hadden verloren. In de vierde set wist VoCASA de drie punten toch binnen te halen. Met opnieuw 25-21 waren zij aan het eind  de winnaar.

Bij SV Dynamo vs Doetinchem Orion namen de bezoekers een 1-2 voorsprong in sets, nadat ze in de eerste met 1-0 waren achter gekomen na de 25-17 verloren doorgang. De driepunter lonkte na de 22-25 en 19-25 in de tweede en derde set. Dynamo kon echter één punt veilig stellen door de vierde set met 25-22 voor zich te beslissen. En toen was het gezien de 7-15 in de vijfde set ook op. Resultaat dus een 2-3 zege voor de bezoekers uit Doetinchem.

De stand geven we nadat de wedstrijd Peelpush vs PDK ook gespeeld is en daarvan een verslag is gepubliceerd.