Zeges voor de thuisteams in Topdivisie (m)

VoV, 14-10-2018. 8:45 uur.  Alle thuis spelende teams in de Topdivisie bij de manen hebben hun bezoekers met een nederlaag huiswaarts gestuurd. In drie gevallen kregen de gasten nog een puntje mee, en in de andere drie gevallen bleven ze met lege handen. Daarvoor waren Inter Rijswijk, Webton en HLB van Daal / DS verantwoordelijk, met een puntje vertrokken DIO Bedum, Maatwerkers VCN en MKB Accountants / VCV.

De beide ploegen aan de kop van de ranglijst maakten geen fout. Koploper Inter Rijswijk won met 3-1 van CAS-CRM /ZVH, nadat ze de eerste set met 22-25 hadden verloren. Dat herstelden ze met 25-12, 25-21 en 25-23. Webton gunde Sudosa – Desto geen setje. Met 25-17, 25-21 en een hele ruime 25-14 bleven ze dik de baas in Veldwijk. NTC-Vastgoed Donitas was met 26-28 heel nipt de betere ploeg in de eerste set tegen HLB van Daal, vervolgens konden ze drie keer na setverlies  (22, 22, en 21) naar de kant.

Drie teams wonnen hun thuisduel in de tiebreak. SV Dynamo II bleef in de vijfde set met 15-11 de baas over Kenders Bouw DIO Bedum, nadat ze een 2-0 voorsprong verloren hadden zien gaan. De eerste set ging tot 31-31 gelijk op, voordat de thuisploeg de beslissing kon forceren. Met 25-11 in de tweede ging het een heel stuk vlotter naar de winst. In de volgende twee sets was DIO met 22-25 en 18-25 de bovenliggende partij, waarop de tiebreak dus de beslissing bracht.

Volley Tilburg moest ook een 0-2 achterstand wegwerken voordat ze als winnaar van het veld konden stappen. MKB Accountants / VCV won met 23-25 en 22-25 de eerste twee sets maar kon daarna niet de genadeklap uitdelen. Tilburg kwam terug in de wedstrijd en pakte de volgende twee sets met 25-21 en 25-18, waarop zij in de vijfde sets het meeste over hadden. Met 15-11 bleef de winst in Tilburg.

En alsof het een standaard was gisteren, moest ook Reflex Kampen van een 0-2 achterstand terugkomen om uiteindelijk de zege op te eisen. Maatwerkers VCN kwam in Kampen op 0-2 via 26-28 en 22-25. De 25-20 en 25-16 zorgden daarna voor de gelijke stand, waarop de thuisploeg het meest over bleek te hebben. Met 15-10 pakten zij de beslissende vijfde set en dus de 3-2 winst.

De stand is nu: Rijswijk 4-12, Webton 4-10, van Daal 4-7, Donitas, VCN en CAS-CRM  4-6, Volley Tilburg 3-5, Reflex 3-4, DIO en VCV 4-4, Dynamo II 4-3 en Sudosa – Desto 4-2.