Winst DBS en Sneek2, derbyzege Krekkers

VoV, 14-10-2018. 9:00 uur. De top van de Eerste Divisie A bij de dames blijft in bezit van twee ploegen uit Friesland. Autoschade Kuiper / D.B.S. en VC Sneek II behaalden gisteren een zege en staan puntgelijk op de eerste plaats, maar omdat D.B.S. een setje meer gewonnen heeft staan zij eerste. Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto gaf Rosstars een koude douche door alle punten in Assen te houden en hetzelfde deed Krekkers met Dynamo Tubbergen. De gasten moesten met lege handen huiswaarts.

VC Sneek II kende, net als de drie voorgaande tegenstanders van VC Zwolle II, geen genade. Zij bezorgden de dames uit Zwolle, die dus nog steeds op hun eerste setwinst van dit seizoen wachten, een 0-4 nederlaag. Er waren 13, 16, 14 en 21 punten voor Zwolle II. D.B.S. lag op dezelfde koers bij Hake Tjoba in Klazienaveen. Daar hadden zij na drie sets de thuisploeg met 13, 21 en 14 punten van kant laten wisselen, terwijl ze er zelf al 25 hadden. In de vierde set richtte Tjoba zich op en kon met 25-22 nog een waardevol puntje van de koploper afsnoepen.

Dat was Dynamo ook bijna gelukt in Maria Parochie. Bij de derby tussen deze buurvrouwen teams. Eerst ging het in de tweede set net mis voor de bezoekers, de 25-23 was op het nippertje voor de thuisploeg. Hetzelfde gebeurde in de vierde set, opnieuw was het kantje boord. Met 27-25 bleven de vijf punten in de Haambrink omdat de eerste set met 25-15 en de derde met 25-14 heel erg in het voordeel van de Krekkers waren. Later vandaag ons verslag van dit duel.

In Wierden kon Weghorst Makelaardij WVC Volley na een 0-2 achterstand, dat waren met de 4-0 nederlaag van vorige week erbij zes setnederlagen op rij, zich alsnog oprichten, de rug rechten en de wedstrijd in de twee sets die volgden laten kantelen. Op de 28-30 en 20-25 volgden 25-16 en 25-13. Dat waren nog eens duidelijke verschillen om een achterstand goed te maken. Maar toen was het ook op bij de thuisploeg, met 7-15 vertrok Set-Up II met de winst.

Zo af en toe moet je twee keer kijken naar een uitslag. Of zoals in dit geval naar een setstand, waarbij het overduidelijk is dat de vingers niet intypten wat de werkelijkheid was. Bij Heva VCV vs Bolsward stond als uitslag voor set één een eindstand van 19-127. We hebben er een paar keer naar gekeken, Bolsward moest die set hebben gewonnen gezien de 3-1 eindstand en winst voor VCV via de 25-21, 25-23 en 25-13 setstanden die er verder stonden. Maar met hoeveel? 19-25? Hopelijk gokken we goed.

Rosstars vertrok met nul punten op zak uit Assen. De 26-24 in de eerste set was maar heel nipt en in het vervolg van de wedstrijd konden de gasten het niet nog een keer zo spannend maken.  De 25-16 was erg ruim, de daarop volgende 25-21 iets minder. Met de verloren wedstrijd  bij de 3-0 achterstand in sets, was er nadien ook geen eer meer te behalen. Sudosa – Desto gaf geen krimp en pakte de vierde set met 25-17.

De stand is nu nadat alle teams 4 wedstrijden hebben gespeeld: D.B.S. en Sneek II 17 punten. Sudosa – Desto 16, Set-Up II 13, Rosstars en Bolsward 11, VCV 9, Krekkers en WVC Volley 8, Dynamo 7, Tjoba 3 en VC Zwolle II staat nog op 0 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort uit WVC Volley vs Set-Up II.