Vizier op volleybal

 

Orion H2 nam afscheid van de grote leider

VoV, 15-04-2019. 6:03 uur. De laatste van het seizoen. In dit geval kunnen we het hebben over de laatste voor Rabobank Orion van onze grote glorieuze leider, de weledelgestrenge heer Bjorn Proost.

Met succes heeft “el Proost” als een ware verlosser zijn zalving gegeven over het team een drietal jaren geleden. Met name tussen de oren werd er hard gesleuteld door de peoples manager bij uitstek. Hetgeen resulteerde in een keihard resultaat: de terugkeer in de 1e divisie en de handhaving dit seizoen daarin. Tevens werd met succes de technische doelstelling gerealiseerd: in het kader van talentontwikkeling trainde en speelde er veel jeugd mee.

Resultaat: een buitengewone succesvolle editie van de NOJK/open club, plus weer de erkenning vanuit Papendal dat we mooi materiaal voortbrengen/ontwikkelen. Toekomst komt niet alleen met visie, maar ook met trainers die de bereidheid tonen en uitvoeren om e.a. te implementeren, ook ten koste van een resultaat op de eigen ranglijst. Hulde dus aan onze grote glorieuze leider, die ook niet bang was om te investeren in de toekomst!!

Naar verluidt gaat hij zijn vaardigheden implementeren in de Nijmeegse volksclub Pegasus. we wensen Bjorn uiteraard veel succes hierin toe. Hopelijk zien we elkaar volgend seizoen in de voorbereiding van de 3e divisie .

Over de competitie: AVV Keistad werd de duidelijke en in onze ogen terechte kampioen. De heren Ruijterlinde en Bakker hebben de laatste jaren stevig werk geleverd en een breed en stabiel team geformeerd. Die investering heeft geresulteerd in een fraai resultaat. Gefeliciteerd heren met deze bekroning op het harde werk!

Uiteraard is er ook nog hoop voor runner-up Protos. Je weet namelijk nooit wat er voortvloeit uit de Nevobo tombola! Met de, helaas, krimpende aantallen en kwaliteit binnen het herenvolleybal is de kans reëel dat dit team de eerste divisie ook gaat ontstijgen. Succes toegewenst in de “nabereiding”!

Over de wedstrijd tegen Avior: de jus hoefde niet meer over de aardappelen, dus beide teams speelden zonder hoge druk. De uitslag was helder plus een uitdrukking in het verschil aan kwaliteit, en het resultaat een leuke afsluiter. Orion won met 1-3.

Rest ons verder niets minder dan de aankomende weken de draad weer op te pakken. Met de nieuwe kartrekker Eric Maan aan boord starten we zal zeer snel met de voorbereidingen naar het nieuwe jubileum seizoen 2019/2020 toe. De club bestaat dan 50 jaar! We kijken er alweer naar uit!

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting, Orion Heren 2.