Negen punten in één etmaal voor Krekkers

VoV, 15-04-2019. 5:55 uur. Er stonden twee wedstrijden gepland afgelopen weekend voor Krekkers D1. Vrijdag speelden we de inhaalwedstrijd van de eerste seizoenshelft in Bolsward en zaterdags kregen we de kampioen op bezoek. We waren er klaar voor om zoveel mogelijk punten te pakken dit weekend en om uiteraard nog en keer te shinen in onze eigen Haambrink.

Allereerst de wedstrijd in Bolsward, om kwart over 8 begon de eerste set. We begonnen gelijk goed met twee kill – blocks en een paar mooie aanvallende punten (1-4). Deze voorsprong werd alleen maar groter (3-8). We wisten deze voorsprong vast te houden en wonnen de eerste set overtuigend (19-25).

De tweede set was een nog veel strakkere en nettere set van onze kant. We serveerden heel goed en scoorden aanvallend mooie punten. De ruim opgebouwde voorsprong wisten we vast te houden en wonnen ook deze set met klinkende cijfers (16-25). Het goede spel wisten we ook in de derde set vast te houden en ook deze set wonnen we (21-25).

De vierde set begonnen we voortvarend en we hadden een ruime voorsprong opgebouwd (11-17). Maar op een of andere manier waren we de kluts helemaal kwijt en lukte niks meer en kwam Bolsward langszij. Op het einde werd het nog even spannend maar we moesten de laatste set afstaan aan Bolsward… dat was even een tegenvaller. Maar we gingen met vier dik verdiende punten terug naar huis.

Dan zaterdag… de dames uit Assen kwamen op bezoek. We waren erop gebrand om het een en ander recht te zetten na onze nederlaag in Assen.

De eerste set begonnen we voortvarend met een voorsprong 5-3. Maar Sudosa vond al gauw de aansluiting. Door een goede serve serie kwamen we op een 10-5 voorsprong. We hielden deze voorsprong een late tijd vast totdat Sudosa terug kwam tot 17-17. We moesten gas bij geven en dit lukte, we wonnen de set met 25-20.

De tweede en derde waren ook goed en strak van onze kant af en toe super mooie rally’s, waar wij vaak aan het langste eind trokken. Beide sets wonnen we dik verdiend 25-20 en 25-19

De vierde set begonnen we ook weer sterk, maar Sudosa deed wel wat terug en kwam op voorsprong. We moesten een stap extra zetten en dit lukte wonnen met klinkende cijfers 25-16. Aan het einde van deze set namen we afscheid van Karen Tenhage en Wiepie de Haan. We zullen de dames missen!  Tot volgend seizoen.

gh @ VoV, verslag door Anouk van der Wal, assistent trainer coach Krekkers Dames 1.